dobry pomysł sam czasem mam problem z wsuwka heheh jak bym pierwszym razem o tym nie wiedział to bym pomoc drogową wzywał bo autko nawet nie zagadało po przekręceniu kluczyka
Pilot nie otwiera auta, nie odblokowuje immo, dioda od alarmu świeci. Auto można otworzyć tylko kluczykiem, zamknąć można pilotem. Wsuwka jest ok.
Skoro zamykanie z pilota działa, ale otwieranie nie działa, to problem tkwi w pilocie. prawdopodobnie jakiś problem z mikrostykiem przycisku otwierania.
Pilot 3TXA, czy 3TXB?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Niestety nie wiem gdzie znaleźć typ pilota, na moim jest napisane MPT1340 a w środku oprócz kodu 4 cyfrowego jest 2323R (literka R na czerwonym tle). Dziękuje za odpowiedź.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 14:03
krzeszol napisał/a:
na moim jest napisane MPT1340
Nad tym napisem powinno pisać: "lucas 3TXA / 3TXB key"
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Rena [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:51
Mam podobny problem jak kolega krzeszol - pilot lucas 3TXA, zamykanie z pilota działa, ale otwieranie już nie .
Wszystko wskazuje na uszkodzenie mikrostyku przycisku otwierania.
I moja prośba - potrzebuję namiary na fachowca z Tarnowa lub okolic, który poprzyglądałby się temu pilocikowi.
P.S
Głębokie ukłony dla wszystkich "Roverkowiczów - forumowiczów" -jesteście SUPER .
ja również mam pytanko, czasami mi pilot działa a czasami nie, zawsze można otworzyć centralny kluczykiem ale to nie zmienia faktu że muszę potem próbować do skutku żeby móc auto odpalić, mam tylko jeden pilot (LUCAS 3TXA KEY) - byłem z tym u elektromechanika ale powiedział że on z tym zrobić nie umie, i że nie jestem pierwszy z takim przypadkiem - proszę pomóżcie
tjomek, po pierwsze i najważniejsze dla własnego BHP dorób sobie drugiego pilota i weź kod immo, póxniej otwórz tego co masz popraw luty na płytce, szczególnie na mocowaniu baterii (na 90% będą popękane), jeśli mikrostyki są padnięte, to też je wymień i pilot powinien ozdrowieć. Czasem dodatkowo potrzebna jest wymiana kwarcu.
Witam, pilocik już rozebrałem i polutowałem co trzeba, zmieniłem także bateria, ale nadal to samo Chyba będę musiał tak właśnie zrobić - nowy pilot i zaprogramować go, tylko w moich stronach ciężko o kogoś kompetentnego, jak narazie to udało mi się znaleźć na tym forum specjalistów z pod Wrocławia (Nowa Wieś) ale to za daleko - mój Krzeszów jest w woj. Małopolskim (są 4 miejscowości w Polsce o tej nazwie) - mimo wszystko dzięki wielki i jeśli ktoś ma namiary gdzie można kupić i zaprogramować pilot to proszę o takie informacje. Pozdrawiam
pilota kupisz nowego np. u Tomiego w Tomateam, a używkę poszukaj gdzieś w necie. Kurcze w malopolsce to niebardzo kojarzę szpeca od programowania Na śląsku w redzionkowie jest byłe ASO rovera i tam pewnie programuja, może w Krk też ktoś sie tym zajmuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum