Wysłany: Nie Maj 03, 2009 09:53 [R75] Szyby elektryczne
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam problem z elektryka szyb. Wszystki sa potwierane i niechca sie zamykac ze sterownika kierowcy ani od swoich stron. Jedyna dzialajaca jest od strony pasazera z przodu ze swojego sterownika, reszta nie chce dzialac . moze ktos mial podobny problem i co w tym kaman???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 21:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 09:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 17:50
jesli kable, to chyba przy sterowniku BCU. W układzie jest jeszcze wyłącznik sterowania tylnych szyb i ( jeśli masz tą opcję ) wyłącznik przeciążeniowy.Akumulator wcześniej nie był rozłączany?.
Mam przy glownym sterowniku w drzwiach blokade tylnych szyb i tez ona nie dziala aaaa i lusterko od strony kierowcy nie dziala a od strony pasazera dziala a akumulator nie by rozlaczany
[ Dodano: Nie Maj 03, 2009 19:06 ]
a co to jest ten sterwonik BCU???
Jak najlepiej odmontowac BCU BODY CONTROL UNIT bo to chodzi o to walsnie?? Zona teraz powiedziala ze czyscila nawiewy plakiem tym z rurka od nawiewow i pewnie mogla zo ostro pojechac i sie cos tam zamoczylo????
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 20:22
Tak BCU . Jest za schowkiem pasażera , trzeba go wyjąć. W schowku pod wykładziną są 3 śrubki i w górnej listwie 4 . Wyciągnąć schowek do przodu , odpiąć przewody oświetlenia , wyczepić z 4 zaczepów CD ( jeśli jest ).
gagadrago napisał/a:
Zona teraz powiedziala ze czyscila nawiewy plakiem tym z rurka od nawiewow i pewnie mogla zo ostro pojechac i sie cos tam zamoczylo????
to teraz może być w niebezpieczeństwie moduł od świateł LSM i radio. Nawiewów górnych nie traktuje się środkami płynnymi , a jak już , to lepiej wysunąć lub zabezpieczyć moduły i radio. Kilku kolegów ostrzegało przed tym na forum.
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 20:54
Jesli to jest przyczyną , to najpierw wysusz delikatnie suszarką do włosów. Ja bym tak zrobił , a potem rozłączył na chwilę aku , pamietając o tym by: kluczyk z pilotem był w kieszeni, znać kod do radia , a po załączeniu aku zresetować sterowanie szyb jak zadziałają i przywrócić pamięć ECM do poprzedniego poziomu. Sukcesów.
nie chce pisac nowego tematu itp wie ktos jak sie dostac do obudowy przyciska otwierania szyby od pasazera gdyz przycisk mi chyba cos nie trybi bo strasznie sie rusza i szybe da sie otworzyc ale zamknac to juz sie nie da
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum