Wysłany: Pon Paź 12, 2009 20:26 [R75] Temperatura na wyświetlaczu
Typ: GLD Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
mam pytanie od jakiegos tygodnia denerwuje mnie pewna rzecz, na wyswietlaczu pokazuje mi temperature -10 choc w aucie jest ze 18 st a na dworze 14. podejrzewam ze to chodzi o temperature na zewnatrz... ale moze ktos wie gzie jest czujnik i czemu tak mnie oklamuje...
dzieki z gory pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 06, 2010 00:17, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 10:33
spoko. ale czy ktos moze mi powiedziec dlaczego z rana jak go odpalam a na dworze jest 10 st. na wyswietlaczu pokazuje -30 po przejechaniu 5-8km wskakuje na -28 i tak powoli rosnie . ostatnio po przejechaniu 120km pokazalo mi sie ze na dworze jest 8st.
cos nie tak,
mam jeszcze jedno pytanie bo cos slyszalem ze na komputerze pokladowym jest mozliwosc sprawdzenia tego...
i przelaczenia na temp wnetrza... czy to prawda?????
ps. czy to moze byc jakis blad czy moze czujnik?
pozdrawiam
czujnik temp. zewnętrznej, działa na zasadzie zmiany oporu termistora odwrotnie proporcjonalnie do zmian temperatury. Może trzeba przeczyścić styki by zmniejszyć opór przejścia, albo czujnik jest uszkodzony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum