Dziś mi się to przytrafiło. Cofam i nagle słyszę zgrzyt koła zębatego o koło, wsteczny wyskoczył sam z siebie. Dopchałem go, cofam dalej i znowu wyskoczył. Potem już cały czas trzymałem drążek zmiany biegów i jakoś mi się udało wyjechać. Wcześniej cofając po płaskim takie rzeczy się nie działy. Dziś cofałem pod górkę no i zonk
Zastanawiam się co może być przyczyną? Czy to coś w skrzyni biegów, uszkodzona zapadka, czy może coś związane z drążkiem i wybierakiem, że nie dochodzi do końca? Biegi "do przodu" działają bez zarzutu.
Natomiast jeszcze wczoraj przy włączonym silniku na luzie słyszałem dziwne "brzęczenie", które zanikało po lekkim ruszeniu drążkiem zmiany biegów. Po puszczeniu go brzęczenie znowu pojawiało się. Czy ktoś z was miał/ma podobne doświadczenia z wstecznym?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 08:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeżeli raz to na razie się nie przejmuj zbytnio
jeżeli będzie wyskakiwać na samym wstecznym to chyba pół biedy, niektórym wyskakiwało na dwójce innym na piątce
generalnie było już pare tematów o tym problemie, jak wpiszesz w wyszukiwarkę "wyskakuje" to trochę tego znajdziesz.
przeczytaj TEN dużo mądrości życiowych
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 10:50
Przeglądałem inne wcześniejsze posty i o innych biegach znalazłem kilka infirmacji a o wstecznym nie. I stąd moje pytanie. Tak czy inaczej dalej nie wiem co z tym wyskakiwaniem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum