Wysłany: Nie Mar 29, 2009 11:54 Fotele z R45- czy pasują do R400?
Witam,
Tak jak w temacie chciałem się dowiedzieć czy fotele z R45 będą pasowały do R400
Może już ktoś zakładał takie fotele
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 11:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powinny pasować ponieważ to ta sama konstrukcja. Myślę oczywiście o 45 czyli 400 po lifcie.
Z nowej 45 pewności 100% nie mam ale raczej też.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 12:09 Re: Fotele z R45- czy pasują do R400?
AndrzejekA8 napisał/a:
Witam,
Tak jak w temacie chciałem się dowiedzieć czy fotele z R45 będą pasowały do R400
Może już ktoś zakładał takie fotele
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
A po co chcesz zmieniać?? Fotele w R45 to fotele od R75. Kanapowe, duże siedzidła, które zajmują sporo miejsca i nie są wygodniejsze od tych w R400. Jesli bym zmieniał, to tylko na takie z R45... ale ponadto wydaje mi się, że nie są one wymienne.
[ Dodano: Nie Mar 29, 2009 13:11 ]
TomC napisał/a:
Powinny pasować ponieważ to ta sama konstrukcja. Myślę oczywiście o 45 czyli 400 po lifcie.
Czyli lampy itd też będą pasować?? Przecież to ta sama konstukcja!
Muszę prównać fotele z ZS z tymi z R400, ale wydaje mi się, że są innaczej mocowane i mają inne szyny.
A po co chcesz zmieniać?? Fotele w R45 to fotele od R75. Kanapowe, duże siedzidła, które zajmują sporo miejsca
Popieram. Jak się przyjrzysz, to fotele w 45 wyglądają na trochę "za duże". A swoją drogą, dzięki temu, że nie wymienisz swoich foteli, będziesz miał więcej miejsca z tyłu.
Chce wymienić ponieważ w swoim R mam welur a chciałbym skórę.
Fotele z R45 jest łatwiej dostać np. na allegro z pełną regulacją przednich foteli, natomiast z R400 też można dostać, ale pełną regulację ma tylko fotel pasażera
Przerabiałem ten temat juz , odpowiadam ze fotele z 45 nie pasują do 400.
Różnią sie:
- szerokością rozstawu szyn
- montażem do podłogi (w r400 śruby są wkręcane pod kątem , a w 45 prostopadle do podłogi)
- zamiana szyn też nie wchodzi w grę bo różnią się sposobem zwalniania blokady przesuwu.
- samego siedliska i oparcia też nie da się przełożyć bo wewnętrzna konstrukcja się kompletnie rożni
Jedyna opcja to taka aby do fotela z R45 dospawać mocowania z R400 ale to już troche ryzykowne zagranie ponieważ rozstaw szyn jest inny i trzeba by bylo zmieniac calkiem konstrukcje fotela.
Pozdrawiam.
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
Ale o jakiej 45 mówisz? Model 1999 - 2004 czy po 2004??
Przecież "na oko" pierwsza 45 to "prawie" 400. Prawie bo oprócz kilku detali z zewnątrz w środku to istna 400.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Witam,
Miałbym prośbę do osób które posiadają R45
Czy mógłby ktoś zrobić parę fotek jak są mocowane fotele do podłogi w waszych R?
Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum