Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 23:18 [Freelander] Nie można otworzyć drzwi bagażnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam, nie mogę otworzyć drzwi bagażnika jeszcz wczoraj wszystko działało a dziś nie. Wygląda to tak: po otwarciu wszystkich drzwi z pilota wszystkie oprócz tylnych się otwierają. Po wciśnięciu zamka nie opuszcza się tylna szyba i drzwi ani drgną. Bezpieczniki są ok. ale z kluczyka też się nie dają otworzyć. Zauważyłam że szyby nie można też opuścić przyciskiem z kabiny, nie działa też tylna wycieraczka i spryskiwacz. Jak dostać się do bagażnika może jest jakiś sposób żeby je otworzyć, proszę o radę.
[ Dodano: Czw Kwi 23, 2009 22:50 ]
[Freelander 1,8 - 1998r.] Czy nikt nie pomoże kobiecie, czy też nikt nie wie jak? Mam kolejny problem, nie mam jednego światła mijania drogowe działa, wymiana żarówek nic nie daje, sąsiad wymienił mi 2 i nic nie pomogło chyba jakaś poważniejsza sprawa, może ktoś miał podobne objawy i tym razem coś doradzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 00:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 23:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Baska73, najprawdopodobniej padł silniczek w tylnej klapie, niestety na jednym silniczku działa wszystko co opisałaś, jak otworzyć nie mam pojęcia, jak kupiliśmy był ten sam problem nic nie działało ale na szczęście szyba była opuszczona o ten 1 cm zeby otwierać bagażnik, po dostaniu się okazało się że silniczek był poprostu odłączony, po podłączeniu wszystko działa no oprócz tego że szyba nie opuszcza się po naciśnięciu klamki i trzeba ją opuszczać z kabiny żeby otworzyc klape. możesz spróbować opuścić szybe jakoś rękami nie wiem trudno cokolwiek pomóc w tym przypadku skoro cały zamek nie działa i nawet drzwi się lekko nie uchylają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum