Witam ostatnio ciągle coś grzebię pryz moim marudnym roverku ostatnio wpadłem na guzik od świateł przeciwmgielnych i tu pytanie czy gdy jest guzik to powinny być też przeciwmgielne może ktoś coś wie na ten temat lub który to bezpiecznik od nich lub inne przyczyny... i druga sprawa dotyczy lampki w bagaju... nie wiem why ale nie świeci... ma ktoś pomysła Z góry dziękuję ... Pozdrowienia od mojego roverka
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze sprawdz czy zarowka od oswietlenia bagaznika jest okej.
Nastepnie sprawdz przy niej koncowki przewodzikow... czasami moga zasniedziec i oczyszczenie moze pomoc. Jak nie to, to sprawdz miernikiem czy dochodzi jakies napiecie.
Bezpiecznik znajdziesz pod kierakiem, jak zdejmiesz pokrwke to na jej wnetrzu jest taki maloczytelny opis, ale jest
Co do swiatla przeciwmgmielnego standardowo jest jako pierwsze od lewej na konsoli (chyba) Wlacz je, razem ze swiatlami do jazdy dziennej (mijania) i zobacz czy a. swieci guzik, b. z tylu czy sie pojawily ostre swiatelka. Punkt a. moze nie dzialac jak Ci sie przepalila dioda podswietlajaca. Najlepiej jak poprosisz kogos kto bedzie pstrykal i bedziesz patrzyl czy dziala. To samo tyczy przodu, ale... mozesz miec dokladane wiec sam musisz poszukac po kabelku.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wyłączniki przeciwmgielnych świateł w Twoim modelu są po prawej stronie środkowej konsoli. Nie napisałeś właściwie o co chodzi. Możesz określić jaśniej o co chodzi?
Witam wszystkich po długim weekendzie dzięki za podpowiedzi... jednakże muszę nadmienić iż mój roverek sam ozdrowiał i już światła przeciwmgielne działają jednak nie pali się dioda na guziku... czy ktoś wie jak to naprawić i co trza rozmontować?? w bagaju nadal nie dziła żarówki sprawdzane i nie wiem co dalej ...
(...) nie pali się dioda na guziku... czy ktoś wie jak to naprawić i co trza rozmontować?? w bagaju nadal nie dziła żarówki sprawdzane i nie wiem co dalej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum