Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 14:27 [R214i LPG 97r.] Zwężka w dolocie powietrza
Siemka!
W swoim Roverku mam zwężkę w dolocie powietrza (jak na zdjęciach) dlatego, że mam założony gaz. Czy ogranicza ona moc auta? Jeśli tak to w odczuwalnym stopniu? Nie jeździłem nigdy tym autem bez instalacji LPG.
_________________ Tom
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 14:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:40
Nie chcę cię martwić ale ta zwężka to "proteza" by instalacja LPG działała. Po prostu instalacja jest niewłaściwie dobrana do twojego silnika albo jakiś amator nie potrafił sobie poradzić z jej prawidłowym dostrojeniem i wstawił zwężkę dla zwiększenia podciśnienia.
Jakiej generacji to instalacja?
Czy ogranicza moc? Oczywiście, że tak! Wywal ją i przejedź się na benzynie (dla bezpieczeństwa) to sam zobaczysz.
Instalacja II gen.
Nie bardzo chce mi się rozwalać wąż dolotowy, bo co mi później z niego zostanie... Chyba, że idzie kupić gdzieś sam? Bez obudowy filtra? Blos to chyba dość kosztowne rozwiązanie (da radę samemu zainstalować?). Może poprostu jakoś samemu przerobić dolot? Szerszy czy coś??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum