Wysłany: Wto Maj 05, 2009 21:26 [Freelander] Alufelga na zapas
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam takie pytanie.
Jaka alufelga (rozstaw śrób, odsadzenie) bedzie pasowała do Land Rover Freelander.
Od jakiego auta pasują alufelgi.
Potrzebiuję kupic jedną bo nie mam zapasu.
Te na Allegro do Land Rovera mają chore ceny.
Napewno pasuje od innego auta tylko od jakiego.
Nie musi być super stan bo to na zapasie ma być.
Może być porysowana (odnowię sobie)
Może ktoś ma to chętnie kupię w normalnej cenie.
[ Dodano: Sro Maj 06, 2009 08:08 ]
Znalazłem taką felgę http://www.allegro.pl/ite...5_2_sztuki.html
Tylko czy ona będzie pasować.
Rozstaw śrób i średnica otworu są takie same.
Tylko że tam jest ET 45 a ja mam ET 46
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 00:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 21:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Mar 2008 Posty: 19 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 09:21
Witaj. Jak mniemam rozstaw śrób i srednica otworu centrujacego są już ci znane. ET to osadzenie, czyli różnica w mm między miejscem przylegania felgi do piast a płaszczyzną środka felgi. 1mm jak to ma być zapasówka nie ma znaczenia (chyba nawet jako niezapasówka by obleciała)
Rozstaw śrub 5x114,3 a otwór pod piastę 64mm. Tak mała różnica w ET nie ma znaczenia tyle że ta felga jest na cztery śruby a Ty potrzebujesz na pięć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum