Wysłany: Wto Maj 05, 2009 13:06 [R220 sdi] Hamulce
Mam pytanie, bo ten temat coraz bardziej mnie irytuje. Jakie hamulce powinny być w modelu 220 sdi z 1999 r . W moim z przodu są tarcze lite z tyłu bębny, natomiast znalazłem dane techniczne w necie
http://www.autocentrum.pl...-sdi-105km.html
no i zgłupiałem . Tarcze wentylowane przód i tarcze lite tył, czy tak jak u mnie ?
Podpowie mi ktoś o co w tym wszystkim chodzi.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 13:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm, czyli te dane które znalazłem są nie do końca aktualne na to wygląda
[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 15:23 ]
I jeszcze jedno pytanie : czy w przypadku tarcz litych i tarcz wentylowanych ( przód auta ) zaciski są takie same ( chodzi o rozmiar i itp ) ?
Hmm, oj to nie dobrze, wychodzi więc na to, że ktoś wcześniej "kombinował" z hamulcami. Ciekawe co mogło by przyczyną wymiany zacisków na takie do tarcz litych?
Czy może jeszcze inaczej, może w tych Roverkach ( 220 sdi rocznik 1999 105km wersja IS ) zakładane były tarcze lite?
Od rocznika modelowego 98 były tarcze lite + bebny niestety niezaleznie czy był ABS w aucie czy nie. Wczesniej jesli w aucie był ABS to były tarcze went + lite a jesli ABSu nie było, to były tarcze lite + bebny. Na moje oko nikt nic nie kombinował
Dzięki za podpowiedź. Pytałem, bo świeżo po wymianie tarcz. Poprzednie drugi raz już się pokrzywiły i podejrzewałem, że może właśnie przyczyną ich defektu było to że nie wytrzymały temperatur, ale skoro w oryginale są lite więc przyczyną była ich jakość ( a konkretnie jej brak ). Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum