Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam szanownych klubowiczów.
Jestem właścicielem 600setki od dwóch miesięcy. Do wczoraj szczęśliwym i zachwyconym moim autkiem, do momentu kiedy stwierdziłem że pada mi skrzynia. Na początku (kilka dni temu i kilka set kilometrów) myślałem że to łożysko w prawym kole, ale po wjechaniu na podnośnik okazało się że głośno pracuje skrzynia biegów. Jak to możliwe że w kilka dni, ok.400km taka wielka zmiana? Skrzynka jest suchutka nawet drobnego zapocenia nie ma więc wyciek oleju wykluczam. Poradźcie, może jest to jakaś "typowa" usterka (łożysko czy cuś) naprawiać to czy szukać używki? HELP !
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 00:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 21:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Łożysko oporowe raczej nie, hałas jest tylko w czasie jazdy na sprzęgle i bez, nasila się wraz z prędkością i jest bardzo podobny do rozsypanego łożyska w kole ale niestety to na 100% skrzynia-byłem pod autem przy odpalonym silniku na włączonym biegu na podnośniku. dziwi mnie tak krótki czas powstanie tego cholerstwa. Może ktoś spotkał się z czymś takim, może tylko jakieś łożysko w skrzyni ?
Może ktoś spotkał się z czymś takim, może tylko jakieś łożysko w skrzyni ?
ozyska mechanizmu róznicowego zapewne .... 6208 standard ... ale niestety krzynka do wyjęcia .... przy okazji oczywiście sprawdź pozostałe ... szczególnie te od wałka sprzęgłowego
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 12:45
No i sprawdź czy w ogóle masz olej w skrzyni. Może już go tam nie było jak kupiłeś auto i skrzynia ma prawo być suchutka....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
THEF ....mam pytanko ..też mam problem i strasznie hałasuje natomiast jak wcisnę sprzęgło to całkowicie nie słychać tego hałasu i jak jest na luzie też nic nie słychać,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum