Wysłany: Pią Maj 08, 2009 19:19 [R416] Wspomaganie kierownicy raz działa, raz nie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich, kolejny problem jaki mnie spotkał, to jak w temacie.
Wspomaganie kierownicy działa jak chce, bez względu czy to niskie czy wysokie obroty, czasami jak manewruję w miejscu i potrzebuje żeby zaczęło działać to dodaje gazu tak powyżej 3000r/min. i czasem to pomaga, ale nie zawsze.
A zaczęło sie to po wymianie pompy od wspomagania, bo stara zaczęła strasznie huczeć.
Nie wiem czy to wina tej "nowej" pompy, czy jest możliwe, że ona jest zapowietrzona? Wymieniali mi też w tym samym czasie napinacz paska, ale nie wygląda na to żeby się ślizgał.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić samemu, bo mechaników staram się ze wszystkich sił omijać, bo nie mam już kasy na poprawki po nich!
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Lip 04, 2011 21:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 05:56
był płukany układ po wymianie uszkodzonej pompy ?-pewnie nie....
pewnie zawiesza się zawór w dystrybutorze przekładni kierowniczej z powodu zanieczyszczen jakie się do niego dostały....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum