Smutna prawda jest taka, że dokonał żywota mechanizm podnośnika el. szyby po stronie kierowcy w moim roveromobilu. Popsuty, pogięty i do wymiany. Stąd do szanownych forumowiczów miałbym pytania dwa.
1) Czy część ta jest taka sama w R200 i R25? Istotnie pomogłoby mi ta wiedza w selekcji ofert allegrowych.
2) Czy na coś szczególnego należy przy wyborze zwrócić uwagę? W sumie ciężko jest na podstawie zdjęć na Allegro oceniać, ale zawsze lepiej wiedzieć, niż nie wiedzieć.
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie ewentualne odpowiedzi!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja jestem świeżo po wymianie ...
1) nie pasuje z 5D do 3D (D - drzwiowych) i odwrotnie
2) nie mam pojęcia czemu prawych jest masa na allegro a lewych prawie wcale
3) sama wymiana jest prosta - śrubokręt i klucz nasadkowy i trwa moze ze 20 min
4) najlepiej odbierz osobiście ... do mnie doszedł pęknięty (kółeczka plastikowe na prowadnicach) i musałem kleić (oczywiście odzyskałem część kasy - szczególna kapa była z tym najkrótszym ramieniem, bo kółko trzeba kleić w prowadnicy (jest nagwintowana na końcach)
Ogólnie jak ci się tylko pogioł czy popękał ... ząbki są sprawne to ja bym spróbował najpierw wyprostować (jest dość plastyczny), pokleić jak trzeba ... no i dobrze dokręcić do drzwi ... pewnie to był powód powyginania.
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:13 Re: [R25, 3d, 1.6 '00r] Podnośnik szyby w drzwiach kierowcy
KL napisał/a:
Witam,
Smutna prawda jest taka, że dokonał żywota mechanizm podnośnika el. szyby po stronie kierowcy w moim roveromobilu. Popsuty, pogięty i do wymiany. Stąd do szanownych forumowiczów miałbym pytania dwa.
1) Czy część ta jest taka sama w R200 i R25? Istotnie pomogłoby mi ta wiedza w selekcji ofert allegrowych.
2) Czy na coś szczególnego należy przy wyborze zwrócić uwagę? W sumie ciężko jest na podstawie zdjęć na Allegro oceniać, ale zawsze lepiej wiedzieć, niż nie wiedzieć.
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie ewentualne odpowiedzi!
Podnośnik jest taki sam, nie pasuje tlyko z 3D. Zadzwoń do Ciechanowa Art-bizar powinni mieć od ręki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum