Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie! Związku z uszkodzoną uszczelką pod głowicą postanowiłem ją wymienić, a przy okazji rozrząd. Po odebraniu auta od mechanika zauważyłem, że dziwnie "huczy" podczas pracy silnika, dzwięk dochodzi z okolic paska rozrządu. Czy to naturalne? Dzwięk ten zmienia swoje natężenie wraz z obrotami silnika! Proszę o pomoc! Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 19:32, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 21:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 22:28
Jeśli to huczenie trochę przypomina świst, jakby turbo to pasek może być zamocno napięty, więc lepiej to sprawdzić. Poszukaj na youtubie tego typu filmow, czasami ulatwia diagnoze.
Miałem coś podobnego w kadecie i po ok. 1kkm pasek pekł był za mocno naciągniety i dośc wyraznie było go słychać i w zaleznosci od obrotów raz głosniej raz ciszej tyle ze sie tym nie łamałem bo to silnik był bezkolizyjny ale po zacholowaniu do warsztatu załozyli juz prawidłowo. I jak w kadecie olałem sprawe, tak tu bym sie troche lękał o autko, załatw to jak najpredzej, "co z mysli to z głowy".
lesiu [Usunięty]
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 23:23
Wedlug mnie blue827 ma racje. Za mocno napiety pasek. Niech poprawiaja.
Plastikowa osłona nie ociera, sprawdzałem! huczy troszkę podobnie jak turbo więc pewnie będzie za mocno za mocno napięty pasek, tak jak piszecie! DZIĘKI BARDZO ZA RADY! Jutro jadę do mechaników i dam znać czy rozwiązałem problem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum