Wysłany: Nie Maj 10, 2009 14:48 [R620] Układ chłodzenia w R 620 sdi
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
czy w rover 620 sdi układ chłodzenia jest wyposażony w jakiekolwiek filtry?
chce wlać uszczelniacz do układu ale nie wiem czy mogę to zrobić nie powodując zagrożenia dla mojego rover'ka...
pomóżcie...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 01, 2011 23:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czy jest jakikolwiek układ chłodzenia wyposażony w filtry?
jeśli chodzi o uszczelniacze to wlewasz na własne ryzyko. pamiętaj, że on zaklei to co chcesz i może też zakleić wszystko inne jak zawór nagrzewnicy, termostat, kanalik w chłodnicy...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
no to co? lepiej nie wlewać? mam ubytki płynu, ale żadnych innych oznak HGF'u... wiec mniemam ,że to nie to.. a jak pojade do mechanika, to pierwszą jego diagnozą bedzie padnięta uszczelka...
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 16:00
Pojedziesz do mechanika, a ten na początku poszuka ewentualnych nieszczelności powodujących ubytki płynu. Jeśli od razu zacznie od uszczelki, to jedź do innego. Czy auto kopci Ci na biało na rozgrzanym silniku?
PS>Jeśli nie widać miejsc wycieku, zlej płyn z silnika zdejmij wszelkie gumowe węże, ładnie oczyść miejsca styków z wszelkimi króćcami oraz termostatem, załóż na nowe opaski no i przy okazji dokładnie obejrzyj pod kątem uszkodzeń węże, termostat, zbiorniczek itd. Jeśli płyn będzie dalej uciekał trzeba będzie przyjrzeć się dokładniej, np. okolicom pompy wody lub chłodnicy. W warsztacie powinni Ci wtłoczyć wyższe ciśnienie do układu i szukać miejsc wycieku.
nie kopci na biało, nie ma żadnej mazi, nie przegrzewa się, nie bierze oleju- a może powinien... o.k. jutro jadę do warsztatu. napiszę, co z tego wyszło..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum