Wysłany: Sob Maj 09, 2009 10:51 [214 SI 97 r.] Skrzynia biegów
Witam
Mam pytanie związane z wymianą skrzyni biegów. Czy mogę wsadzić do mojego Roverka np. skrzynię z innego Rovera o innej pojemności silnika??? Np. 1.6 lub 1,8??? Czy musi to być 1,4???
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 10:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak sie nie myle to 1.8 ma tą samą skrzynie co ropniaczek czyli PG1 a pozostałe jednostki 1.1 1.4 1.6 R65
czyli miałem racje
"W serii „200” montowano dwa rodzaje manualnych, 5-biegowych skrzyń biegów: wersje z silnikiem diesla oraz z silnikiem benzynowym 1.8 litra są wyposażone w skrzynię o symbolu PG1, pozostałe jednostki w skrzynię R65"
I jeszcze szybkie pytanko czy do Rovera 214 Si z 97 roku będzie pasować skrzynia z 416 z 95 roku??? Pojemność się zgadza... tzn. skrzynia z oznaczeniem R65... tylko czy te skrzynie nie będą się czymś różnić z powodu innego rocznika???
Oznaczenie się zgadza, pojemność troszke większa (ja mam 1,4 a skrzynia z 1,6), 16 V też się zgadza... tylko te 2 lata różnicy. Zależy mi na tej skrzyni, bo cena całkiem przystępna i mam ją u siebie na miejscu do odbioru. Naprawdę różnica w działaniu silnika będzie tak duża??? Tzn. szybsze lub wolniejsze działanie???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum