Wysłany: Nie Maj 10, 2009 14:16 [R 200] podwójne dystanse
Słuchajcie mam pytanie czy toś z Was używał podwójnych dystansów; w drzwiach ?
Mam dwa komplety trochę mi po zmierzeniu za duże.. czy ktoś takie rozwiązanie praktykował ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 14:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem jak jest dokładnie w 200 ale w 400 głośnik gra za tapicerką drzwi
Łączenie dystansów to nic złego a co więcej jest nawet wskazane by wysunąć głośnik spod tapicerki. Oczywiście w takim wypadku można również pokusić się o ukierunkowanie woofera.
Takie zabiegi poprawiają to jak gra system przedni. W moim przypadku dystans składa się z trzech części a dojdzie do tego jeszcze czwarta która będzie dokładnie przylegała do blachy drzwi.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 21:46
Cytat:
Botanix
właśnie o to mi chodzi czy wejdą... (gdybym wiedział, że się zmieszczą to nie było by pytania)
A jakbyś napisał jakich wymiarów te dystanse to wtedy bym odpisał. Bywają 10-30mm... zależy
Generalnie tak jak greg-si pisał. Najlepiej jeśli głośnik wyciągniesz delikatnie poza drzwiczki, wtedy głośnik nie będzie Ci grał w drzwiach tylko poza nimi tak jak trzeba. Będzie za dużo, trochę przytnij, po sprawie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum