Wysłany: Nie Maj 17, 2009 10:05 [R45 1.8; sedan, 2000r.] oryginalny tłumik koncowy
Witam,
Od pewnego czasu szukam oryginalnego tłumika końcowego do mojego roverka i znaleźć nie mogę
Wiem, że są różne zamienniki, ale jakoś nie mam do końca zaufania do Boasala,Walkera itp. (tzn. wiem, że będą pasowały, ale wątpię czy wycisza mi układ wydechowy tak jak oryginalny tłumik. Żeby było ciekawiej to tan, który mam nie jest dziurawy, tylko urwało się coś w środku (pewnie jakieś przegrody, które także mają za zadanie wyciszenie układu) i teraz to sobie w środku grzechocze, a przy okazji nie spełnia swej funkcji.
Czy ktoś z Was ma pomysł gdzie znaleźć oryginalny tłumik?
Próbowałem skontaktować się z S-Part, ale nie odpowiadają... , szukałem w sieci - i nic
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrowionka
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 10:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Devlin, ależ oczywiście, że możesz kupić oryginalny tłumik. Tyle że w UK. Cena wynosi 110£, do tego dolicz koszty przesyłki (pewnie z 30£), chyba że znasz kogoś, kto Ci to przywiezie.
Zakładam, że tłumik do Twego auta to WCE105270.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 11:46
Devlin napisał/a:
Witam,
Od pewnego czasu szukam oryginalnego tłumika końcowego do mojego roverka i znaleźć nie mogę
Wiem, że są różne zamienniki, ale jakoś nie mam do końca zaufania do Boasala,Walkera itp
Witam
Ostatnio u siebie wymienialem ostatni tlumik, i niestety jedyny dostepny tlumik na rynku do wersji 1.8 produkuje walker. Innego nie znajdziesz. Bosal i Asmet ma tlumiki ale do 1.6. Nie wiem czym sie to rozni ale tak jest. Ja za swojego walkera zaplacilem 230 zl. pozdrawiam
Wiem, że są różne zamienniki, ale jakoś nie mam do końca zaufania do Boasala,Walkera itp
Witam
Ostatnio u siebie wymienialem ostatni tlumik, i niestety jedyny dostepny tlumik na rynku do wersji 1.8 produkuje walker. Innego nie znajdziesz. Bosal i Asmet ma tlumiki ale do 1.6. Nie wiem czym sie to rozni ale tak jest. Ja za swojego walkera zaplacilem 230 zl. pozdrawiam
dzięki za informację. Faktycznie Bosal ma tłumik tylko do wersji 1.6
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum