Wysłany: Sro Maj 20, 2009 15:06 [R214i 96 problem ze wskaźnikiem temperatury]
Mam Rover 214 odkąd go kupiłem wskaźnik nie pokazywał temperatury tzn. leżał na dole a na postojach w (korku) lekko się podnosił czyli termostat był otwarty, wymieniłem na nowy. Po wymianie termostatu, wskaźnik w ogóle się nie podnosił nawet na postoju, postanowiłem wymienić czujnik od wskaźnika na desce ten z jednym kabelkiem. O dziwo pracowałem w częściach samochodowych i takiego czujnika z wybitymi nr na nim nie można dostać, ten od temperatury wentylatora bez problemu, dopasowywałem 5 czujników podobnych i zero rezultatów wskaźnik dalej na dole. W końcu wkręciłem stary czujnik z powrotem, dwa dni nic, dalej na dole, na trzeci dzień zaczął pokazywać temperaturę, podnosił się prawie do połowy lekko poniżej tak jak powinno być. Po jakimś czasie po 2 miesiącach znowu nie pokazuje temperatury stoi w miejscu. Co jest grane? czy ten czujnik wariuje? termostat nowy, chłodnica się grzeje obieg płynu w porządku. Po dotknięciu kabelka do masy wskaźnik idzie na maxa do góry. Ten od wentylatora czujnik mam nowy, wentylator chodzi tylko ten wskaźnik. Myślę. że jak wentylator się załącza to w korku się nie zagotuję bo temperatury nie widzę na razie. Jak myślicie? Może ktoś ma link do takiego czujnika? I powiem tak o płynie już nawet nie wspominam , że ubywa ale mam nadzieję, że w końcu znalazłem przyczynę na wężu na opasce znalazłem biały nalot, zaśniedziałe jak na klemach od akumulatora na razie jest ok! Naprawdę uszczelka w tych badziewiach pada rzadko.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 15:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum