Wysłany: Sob Maj 23, 2009 17:41 [R600] Zawór recyrkulacji spalin a zużycie paliwa
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.
Od paru miesięcy z przyjemnością jeżdżę rowerkiem lecz od początku jak go kupiłem pali mi ok. 10l/100 km . Czy takie zużycie jest normalne?
Parę dni temu zauważyłem że urwany jest wężyk do zaworu recyrkulacji spalin (błahostka), czy może to mieć wpływ na apetyt silnika?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 21:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 17:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2005 Posty: 39 Skąd: Starachowice
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 21:22
dosyć spore spalanie
mnie accord z tym silnikiem palił średnio 5-6litów
EGR nie powinien mieć z tym za wiele wspólnego,puszcza spaliny do dolotu ale niejako w zastępstwie powietrza a ilość wtryskiwanego paliwa nie zmienia się praktycznie
Regulacja pompy = wizyta w serwisie i zapewne niezła kaska , bo samemu raczej niewykonalne?
A przy okazji znajdą to i tamto i coś jeszcze do wymiany, jak to serwis
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 17:08
No to sprobuj obstukac silnik mlotkiem, moze sie samo naprawi?
Ktos proponuje ci rozwiazanie a ty narzekasz. Niektorych rzeczy nie da sie zrobic za darmo.
mario1 napisał/a:
A przy okazji znajdą to i tamto i coś jeszcze do wymiany, jak to serwis
To chyba o to ci w koncu chodzi, co nie? Po to piszesz na forum.
Spokojnie, spokojnie, nie narzekam i wiem że niekiedy nie da się tego uniknąć, tylko z kasą u mnie teraz dość krucho i liczyłem na jakąś bardziej konkretną podpowiedź na tym forum ( może ktoś już miał coś takiego ),
bo żeby wpaść na to że trzeba jechać do warsztatu jak jest problem z autkiem to geniuszem nie trzeba być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum