Witam, nie wiem gdzie ten temat wcisnac, wiec dalem go tu. Jesli powinien byc gdzies indziej to bardzo prosze o przesuniecie go w odpowiedni dzial
Problem mam taki, iz te chol...ne przednie listwy chromowane (te na zderzaku) doprowadzaja mnie do szalu. Sa jakies; ni to zardzewiale, ni to zgnite, ni to brudne ni cholera wie co. Kupowalem juz rozne rozmaite specyfiki, pasty, spray'e, plyny i inne gadziewie - nic nie pomoglo (a kosztowalo majatek)
Dzisiaj nawet chcialem papierem sciernym to zetrzec ale to tez nic nie dalo
Pomozcie mi jak mam to wyczyscic?
A jak nie to w zasadzie kupie nowe
Tylko teraz pytanie; gdzie dostane takie listwy (aby pasowaly)? Jaka jest cena?
Ogladalem wiele takich listew w np. norauto, feuvert itp, ale one sa na metry sprzedawane i wogole jakies takie liche mi sie wydaja
Prosze o pomoc, bo juz nie wiem co mam myslec o tym problemie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 16:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tom214Si, bez obrazy, ale zadales sobie trud ze znalezieniem tego posta tylko po to aby napisac ze o tym bylo. Jest wiele tematow poruszanych na forum poraz "n"-ty, nie dlatego ze nie potrafimy poszukac, lecz dlatego, ze przerabiane wczesniej tematy oparte sa w duzej mierze o linki do sprzedawcow "allegro" lub innych, a co za tym idzie sa nieaktualne, badz juz nie istnieja.
Druga rzecz, ze w zasadzie temat nie zostal zakonczony. Nadal nie wiadomo jak sie pozbyc tego nalotu, i gdzie dostane oryginalne listwy w przypadku braku mozliwosci pozbycia sie problemu.
Tak wiec prosze o informacje, czy jest mozliwosc dostania oryginalnych (nowych) listew. Czy mozna kupic te listwy, w zalozeniu ze beda metalowe a nie plastikowe?
Szerokosci!
hehe, tez to znalazlem, ale nie wiem co to jest ta wersja BMR?
Dlatego tego jeszcze nie zamowilem
Moze ktos powiedziec co to jest to BMR? Moze jest to glupie pytanie, ale nie wiem co to
coldmanns, mam ten sam problem tylko moje nie są zardzewiałe ani brudne, tylko w niektórych miejscach poprostu białe, wyglądają jakby starte ale to nie z zewnątrz tylko od środka tak jakby...
tom214Si, a ty już wymieniałeś w swoim?
Jak myslicie, specjaliści z warsztatu zrobią mi to? Bo moim domowym specjalistom trochę się obawiam to zlecić
[quote="bambi"]coldmanns, mam ten sam problem tylko moje nie są zardzewiałe ani brudne, tylko w niektórych miejscach poprostu białe, wyglądają jakby starte ale to nie z zewnątrz tylko od środka tak jakby...
Dokladnie mam to samo, tylko nie wiedzialem jak to w slowa ujac
Zamowie sobie nowe. Koszy to ok 50zl.
Zaoszczedzony czas i stres - bezcenne.
coldmanns, koszty to około 50zł... ale że za te dwie przednie?? dobrze rozumiem?? No bo chyba nie za jedną?
A z tyłu dobre masz? Bo mi z tyłu też trochę białe wychodzi i też bym zmieniła...
No dwie, dwie.
Z tylu nie mam tego problemu. Do wymiany mam tylko przednie.
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 15:09
A ja odwrotnie, z przodu mam cacy, a z tył ble
Bambi, odnośnie tej wymiany, to z treści z pierwszego linku wynika, że to nie jest żadna większa filozofia (przy zdjętym zderzaku)
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 17:11
Przez przypadek trafiłem na świetny środeki do czyszczenia chromów.Zauważyłem jak Siostra czyściła okap i kuchenkę a ma satyne i chrom.Srodek kosztuje ok.25 a nazywa się Superchrom .Polecam.
A ja odwrotnie, z przodu mam cacy, a z tył ble
Bambi, odnośnie tej wymiany, to z treści z pierwszego linku wynika, że to nie jest żadna większa filozofia (przy zdjętym zderzaku)
tom214Si, kolego mój drogi a ty myślisz, że ja umiem zdjąć zderzak tzn. nie, że nie umiem ale jakoś nie miałam jeszcze okazji a skąd bierzesz tylne? Bo w tym linku co dałeś były tylko przednie?
_________________ ...heaven can wait, belt up...
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 23:56
bambi napisał/a:
tom214Si, kolego mój drogi
bambi napisał/a:
(...)a ty myślisz, że ja umiem zdjąć zderzak (...) a skąd bierzesz tylne? Bo w tym linku co dałeś były tylko przednie?
ani przez chwilę nie myślałem że umiesz
po prostu pisałaś coś wcześniej o "domowych specjalistach" i ich też miałem na myśli
tylnich listew na razie znikąd nie biorę bo chwilowo chyba nie będę miał czasu i pieniędzy
a później to się przekopie Neta ponownie a w ostateczności nawiedzi się szrota
ale gril jest metalowy (i faktycznie z chromu), a te listwy przednie sa z plastiku (lub czegos podobnego.tom214Si, podal link w ktorym jest zdjecie tego "nalotu" i tych listewek.
Moje tez miały taki brzydki wyblakły kolor, te z przodu. Pojechałem na szrot i kupiłem za 4 zł listewke prawą i lewą. Fakt, że jedna jest popękana troszke w jednym miejscu (ta powłoka czy coś) ale dość ładnie wyglądają jak na swoją cenę Napewno ładniej niż niepopękane, ale wyblakłe te stare...
a ja mam plastikowy/z tworzywa pomalowany chromem jak kupiłem na allegro "grill ze znaczkiem do 214" dla znaczka, to myślałem że w benzyniakach są inne grile Znaczek z logo tez miał inny rozstaw/umiejscowienie wypustek, ale pomyslałem że tak ma być i już a tu... GRILL JEST METALOWY a ja co? I własnie chrom mi z niego złazi jakiś pomysł jak mogę to naprawić? oczywiście z listewek też schodzi i znaczki z tyłu się ścierają. Myślę że głównie przez myjki.
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Maj 21, 2009 13:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum