Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 17:29 [r214si 1.4 16v] silnik od r 25 problem!
Mam problem ponieważ przyszedl silnik na podmianke do rovera. mam 214si 1.416v i troche sie zestresowalem bo przyszedl roverowski silnik z tym ze ten z 2001roku ten co jest w roverze 25 i mg zr
nie ma tam palucha z prawej strony silnika tylko jest zaślepka teraz pytanie trzeba przelozyć paluch i walek zaplonowy ze starego silnika w miejsce gdzie jest zaślepione? i powinien odpalić? czy trzeba cewke? prosze o szybka odp bo auto jest na kanale juz.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 17:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 17:43
donmulanka napisał/a:
nie ma tam palucha z prawej strony silnika tylko jest zaślepka teraz pytanie trzeba przelozyć paluch i walek zaplonowy ze starego silnika w miejsce gdzie jest zaślepione? i powinien odpalić? czy trzeba cewke? prosze o szybka odp bo auto jest na kanale juz.
tak na 99% trzeba przelozyc walek ssacy, paluch, kopulke i cewke. Nowsze silniki maja po 2 cewki na przewodach WN.
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 19:51
Mam jeszcze jeden problem i pytanie, poniewaz zakupiony silnik to 1.4 16v niby z r 25 boje sie ze to ten 84konny poniewaz nie ma napisu od góry na siniku jak patrze na inne w r25 napisu "16valve twin cam" poprostu jest puste nie ma tego napisu ale jak patrze na glowice to jest napewno ta z 2 walkami rozrzadu czy jesli caly osprzet przepustnice wtryski iwszystko przeloze ze starego 214si to bedzie 103 konie? czy mozliwe ze to silnik z mg zr 14? boje sie ze nie bedzie juz 1003 koni tylko 84 i bedzie mułowaty jak to rozpoznać?
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 16:44
znowu mam problem nie da sie przełożyć 1 wałka czyli zaplonowego trzeba przelozyć 2 walki rozrzadu w calosci ze starego silnika dzis przekladalismy walki zeby podpiać paluch jutro bedziemy odpalać, co jeszcze mozna zrobić w razie gdyby nie odpalil? przez te walki? czy to spasuje wszystko:/
Ja przełożyłem cały silnik od 25, trochę problemów z elektryką ale mam spokój. Żadnych kopułek palcy i cieknącego oleju. Cisza i spokój. A silnik cały znacznie nowszy i z małym przebiegiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum