Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:10 [R214 1.4Si 96r] problem z obrotami
jak mozna dostac sie do srodka do MODUŁU
Mam taki problem, gdy silnik osiagnie wlascwa temperature i nie jet juz na ssaniu to silnik nierówno pracuje (spada z obrotow, miesza nimi). Wymienilem kopule i palec, kable WN, swiece, silnik krokowy, uszczelniacze dochodzace do przepustnicy. nie wiem co mam dalej robic?? chcialem spytac czy moge dostac sie do srodka do modulu i zobaczyc czy nie jest zabrudzony. albo co jeszcze innego moge zrobic zeby mi silnik normalnie pracowal na wolnych obrotach. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:15
Wyczyść jeszcze przepustnicę, sprawdź cewkę, sondę lambda, TPS, czujnik położenia wału, katalizator oraz pompkę paliwa.
oleju nie przybywa natomiast swiece sa lekko okopcone. mam jeszcze takie pytanie, gdzie znajduje sie pompka paliwa i cewka? chcialbym sprawdzic ale nie wiem gdzie szukac.
a wlasnie i gdzie jest czujnik polozenia walu
p.s. co to jest szukajka?
[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 19:05 ]
jak mozna dostac sie do modulu do jego srodka (czy jest rozbieralny czy nie?)
pewnie masz racje dzk za fotke, troche ciezko bedzie sie tam dostac ale jakos bedzie trzeba. jak mam sie dostac do tego czujnika pol walu i jak sprawdzic czy jest dobry?
[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 19:39 ]
i jak sie dostac do zbiornika zeby pompe sprawdzic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum