Wysłany: Pon Maj 18, 2009 16:09 Przekładka navi tv
Witam,mam problem z podłączeniem oryginalnego zestawy tv do rovera 75.Dochodze do momentu ze na wyświetlaczu pojawia sie biały pasek i r,ównoczesnie załancza sie wentylator w module tv.po kilku sekundach,wentylator wyłancza się i na monitorez pasek znika.Jeden człowiek mi powiedział że trzeba podłaczyć jakiś impuls z licznika lub komputera,sam jużnie wiem.Czy ktoś może mi poradzic jak podłazcyc ten zestaw.Kable oryginalne,nie ciete.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 19:14 Re: Przekładka navi tv
Musze Cie pocieszyc,ze nie tylko Twoj problem,ja rowniez mam takie objawy -z tym ,ze wentylator nie pracuje i mam tylko jasny monitor.A przy okazji-czy mozesz wlaczyc monitor przez nacisniecie galki volume-u mni nie reaguje.Ja wyslalem tv i czytnik do Giebura w celu sprawdzenia u niego-musze wiedziec ,czy wszystkie odbiorniki sa sprawne.
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 22:26 ]
Jeszcze jedna sprawa,w wiazsce wystepuje kostka cienka przy tej glownej kostce bmw przy radiu z dwoma kabelkami=zielono-braz i zielono-siwy =czy zostala ta kostka podlaczona i do czego.Natepna sprawa -u mnie jest radio Alpine i sa kostki ISO,wiec musialem kupic kostke bmw i dorobic przewody,wiec podalem tylko staly plus,po stacyjce ,com i oczywiscie wyjscia na glosniki.Zastanawiam sie czy w orginalnej kostce np.Philips jest podlaczona magistrala K-BUS i po co sa te kostki w Alpine -zielona,zolta i niebieska-moze tam jest magistrala i nalezy podlaczyc ja.Jedyna z forum miala ten sam problem co my ale juz zrezygnowala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum