Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:19 [ R45 1.8 benzyna '01] Podświetlenie stacyjki i alarm
Witam . Mam pytanko odnośnie podświetlenia stacyjki w 45-ce . Wcześniej jeździłem 400-ką i tam świeciła się stacyjka, niedawno zostałem posiadaczem 45ki i nic takiego nie widzę. Mam lekko porysowany ten plastik w okolicy stacyjki i zastanawiam się czy czasem nikt przy tym wcześniej nie grzebał. Druga sprawa to alarm , w 400-ce miałem montowany fabrycznie z czujnikami ruchu umiejscowionymi nad głową kierowcy w słupku pomiędzy przednimi a tylnymi drzwiami w obecnej 45-ce nic takiego nie mam, czujnik od alarmu jest jeden na przednim lewym słupku i na pewno nie działa na ruch bo przy otwartym oknie mogłem machać w środku dłonią, włącza się natomiast przy próbie otwarcia drzwi. Jak ktoś mnie oświeci w tych sprawach to będę wdzięczny..
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w mojej 45 (1.8, 2000r) podswietlenie stacyjki działa i chyba wszystkie 45tki powinny to miec. Czujnik ruchu zależy od wersji wyposażenia. Ja nie miałem fabrycznie, ale była zaślepka i doprowadzone kable. Wystarczyło podpiąć czujnik (ok 30-40 zł na allegro) i działa bez zarzutu. Ale ten czujnik znajduje się u mnie na prawym słupku
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:46
hmm... to u mnie nie działa, teraz zastanwiam się czy ktoś tam grzebał czy po prostu dioda się spaliła..... dziwne.... w 400-ce z 98 roku działała więc i w tym powinna... A co do czujnika ruchu to nie pamiętam czy mam zaślepke.... . Jutro rano zwrócę na to uwagę
u mnie w R800 tez podswietlenie nie dzialalo, jako ze w Senn'a 820 dzialalo, to rozebralem u siebie kolumne kiery, u mnie powodem byl brak styku zaroweczki
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 21:51
zaślepka jest,nie dało mi to spokoju i zszedłem na dół by sprawdzić. Podpiołeś czujnik zwyczajnie pod zaślepke i działało ? czy musiałeś bawić się potem z programowaniem alarmu i tą całą elektroniką??
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 11:09 Re: [ R45 1.8 benzyna '01] Podświetlenie stacyjki i alarm
sniffer1980 napisał/a:
Witam . Mam pytanko odnośnie podświetlenia stacyjki w 45-ce . Wcześniej jeździłem 400-ką i tam świeciła się stacyjka, niedawno zostałem posiadaczem 45ki i nic takiego nie widzę. Mam lekko porysowany ten plastik w okolicy stacyjki i zastanawiam się czy czasem nikt przy tym wcześniej nie grzebał.
Powiem Ci, ze mnie tez to zaintrygowalo.
Rozebralem oslone kolumny kierownicy i nie znalazlem tam nic, co mogloby swiecic...
Nie widzialem nigdy jak w R400 wyglada to po rozebraniu, takze moge sie mylic, ale wydaje mi sie, ze nie wszystkie R45 mialy poswietlana stacyjke.
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 05:55
Dziéki Wam wszystkim serdecznie. Postanowiłem w takim razie nie przejmować się brakiem podświetlenia stacyjki. Żal mnie tylko trochę ściska,że sprzedałem moja 400-kę w bardzo dobrym stanie (anglik) za grosze a tam był fabrycznie montowany czujnik ruchu,gdybym wiedział to jeszcze miesiąc temu to samy bym go wykręcił by zamontować w obecnej 45-ce. -Wrrrrr
Jesli chodzi o zaslepke to macie na mysli ta na slupku pomiedzy drzwiami pasazera i tylnymi?
W ksztalcie trapezu?
Wczoraj ja wyjalem i u mnie nie ma tam zadnych przewodow...
Mam 620 i problem z prądem na świecach. poszła mi uszczelka pod pokrywą zaworów . Wymieniłem uszczelkę i Swiece a on nie chce zaskoczyc, Czy ktos miał taki problem?
Ja też mam czujnik ruchu na słupku ale po stronie pasażera...
Nawiasem mówiąc w droższych i nowszych samochodach widziałem wystające (i wiszące na kablu) z przednich słupków czujniki. Rover zrobił to z większą klasą.
edit: widze że nie tylko ja mam na prawym słupku, juz zacząłem sie zastanawiać czy z moim samochodem wszystko w porządku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum