Wysłany: Wto Maj 26, 2009 12:41 [R220sd] Uszczelka pod głowicą
Witam, walnęła mi uszczelka pod głowicą i takie pytanie, gdzie mozna to wymienic jak najtaniej na terenie śląska ? chce swojego sprzedac ale nie mam sumienia zeby zepsutego sprzedawac i wciskać komuś ciemnote ze wszystko działa..
proszę o jakies namiary
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 15:27
pęknieta jest, ślady oleju w zbiorniczku... tylko mam takie pytanie wlasnie, czy przyczyną pęknięcia tej uszczelki jest pogrubianie sie rury od chlodnicy co idzie do bloku silnika? jest strasznie gruba jak jeżdże i dwa razy pękła przy cybancie
to raczej nie jest przyczyna uszkodzenia uszczelki, tylko objaw
jak będziesz naprawiał, to sprawdź dokładne głowicę, żeby ne okazało się że jest pęknięta
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 22:33
jacax87 napisał/a:
no źle napisałem ale moze wiecie ile ok by takie coś kosztowała? przypuśćmy sama wymiana uszczelki
Dokładnie ile sama wymiana uszczelki kosztowała to Ci nie powiem, ale powiem Ci, że gdy ja miałem głowicę do planowania przy swoim R214 to wyniosło mnie to 1300 zł, w ASO Fiata. W tą cene wchodziło; planowanie głowicy, nowe uszczelki (w tym pod głowicę), wymiana rozrządu i wymiana pompy wody.
przy wymianie uszczelki zwykle robi sie plan głowicy
Dziwne jest tylko to ze w Rave przy dieslu pisze ze nie wolno planować głowicy. Pisze to jako uwaga pod wymianie uszczelki pod głowica. W benzyniakach tej uwagi nie ma. Jak jest cos nie tak to ma sie na nowa głowice wymienić i tyle
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum