Wysłany: Pon Maj 25, 2009 19:58 SOLVED [R200 1.4 16v 99r.] terkot w kołach
panowie może to głupie pytanie, ale jestem laikiem i wynika ono z mojej niewiedzy, czy jak auto jest podniesione i obraca się kołami to normalne, że słychać taki dźwięk jakby kawałek plastiku przelatywał po szprychach przy rowerze
_________________ denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu, za głupotę innych
Ostatnio zmieniony przez Paul Sro Maj 27, 2009 20:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 19:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:17
być może jakaś pierdoła pociera o felgę. Podnieś auto, rzuć luz i obracaj kołami aż dowiesz sie co ociera.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
sprawdzałem tylko przednie koła prawe i lewe, podniosłem dałem na luz i kręciłem w prawo w lewo, oba terkoczą w ten sam identyczny sposób dodam że nie jest to odgłos tarcia który pojawia się w określonym miejscu, prykają tak jakby chodziły po jakiejś zębatce.
_________________ denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu, za głupotę innych
no właśnie, naraz padły by dwie zębatki? jutro sprawdzę jeszcze tył, bo dzisiaj nie mam takiej możliwości, dodam że osłony przegubów nie mają żadnych widocznych pęknięć ani uszkodzeń
sprawa się wyjaśniła, moja dziewczyna przyznała się dzisiaj, że zjeżdżała 2 dni temu tyłem z krawężnika, a że mój rowerek jest niziutki (obniżone zawieszenie), to mam teraz zajebiste wgniecenie w układzie wydechowym z przodu i pogięte osłony tarcz, blachy tak się wygięły że przesunął się taki czarny element (nie wiem co to) i haczył o wąską zębatkę która jest za blachą, a przed osłoną przegubu, stąd to terkotanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum