Wysłany: Sro Maj 27, 2009 22:53 [R25 1.4 16v 00] Ubytek Plynu Chlodniczego
Witam mam takie pytanie - ponewaz bylem na wakacjach i nie jezdzilem moim autem - po 2 tygodniach nie uzytkowania auta sprawdzilem poziom plynu i spad mi z max na ponizej mini - dodam tylko ze wczesniej tez mi gdzies uplywal ten plyn i dolewalem co jakies 5 dni okolo 0.5 litra - ale oznak zadnych walnietej uszczelki nie ma - czy to moze byc cos innego niz uszczelka - boo przeciekow zew nie widac- czy plyn uciekajacy nawet przy nie uzytkowaniu auta moze oznaczac uszczelke?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musze sprawdzic jakos ta uszczelke kolektora dolotowego... a moze ktos inny wie czy plyn uciekajacy nawet przy nie uzytkowaniu auta moze oznaczac uszczelke?
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 20:09
Koniecznie zobacz na cały układ chłodzenia, zobacz na to wszystko co pisał kolega ash a najlepiej rozgrzane autko postaw w garażu i podłóż coś suchego np. tekturę i zobacz czy nie kapie płyn a jeśli tak to mniej więcej będziesz wiedział skąd. Jeśli nie to boję się że to nieszczęsna uszczelka
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wszystko sprawdzone tylko zostala mi ta uszczelka pod kolektorem i chlodnica (chodz nic tam nie widac na niej) Myslalem zeby wlac jeszcze jakis plyn zatykajacy nieszczelnosci ale koledzy tu na forum odradzaja... czyli nawet jesli auto stoi nie uzytkowane i ubywa plyn to nadal moze byc uszczelka ?
moim zdaniem uszczelka pod kolektorem ssącym. U mnie właśnie na tylko na zimnym silniku ucieka płyn. Mam już uszczelkę będę wymieniał w weekend (koszt takiej uszczelki to na szczęście kilkanaście zł) Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum