Wysłany: Nie Maj 17, 2009 21:52 [R ALL] Radio OFF a słysze siebie w glosnikach jak mowie
Mam taki problem, czesto zdarza mi się mówiąc przez CB słyszeć siebie w głośnikach a dokładniej w subie.. jak pytam o drogę to słyszę swoje słowa w subie a radio w ogole nie jest wpięte.. ! panel wyjęty.. !
i za chwile dopisze 2 problem odnośnie redukcji szumów
Radio - Alan 109
[ Dodano: Nie Maj 17, 2009 22:56 ]
które z tych kółek jest od szumów a któe od sygnału ? bo ja już zgłupiałem.. nie umiem ustawić CB radia
te duże jest od szumów czy te na nim mniejsze?
i które kółko na którą stronę powinno być przekręcone ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A taka najprostsza przyczyna może być najłatwiejsza, czyli : za blisko bat do anteny radia samochodowego, spróbuj bata odciągnąć dalej od anteny i zobacz jak będzie działać.
antrna na poczatku dachu a bat na klapie dalej sie nie da
wyczytalem na linkachktore podal remi, ze przyczyna moga byc kable anteny idace razem z kablami radiowymi u mnbie kable sie po prostu dotykaja, kabel np z akumulatora, z glosnikow dotyka sie bezposrednio z kablem antenowym z CB
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 5 Skąd: Kolno - Pisz
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 16:31
memphisto napisał/a:
wyczytalem na linkachktore podal remi, ze przyczyna moga byc kable anteny idace razem z kablami radiowymi u mnbie kable sie po prostu dotykaja, kabel np z akumulatora, z glosnikow dotyka sie bezposrednio z kablem antenowym z CB
I to jest właśnie przyczyna Twojego problemu. Przewód antenowy CB powinien być jak najdalej od przewodów sygnałowych i głośnikowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum