tylko ważne info: .... musisz sprawdzić jakiego typu masz obecny napinacz
Przeczytaj dokłądnie ten temat --- w nim jest wyjaśniona różnica w napinaczach:
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 19:29
Po numerze VIN to nie wiem.
A nie masz tej tylniej części napinacza z bolcem?
Po niej właśnie idzie poznać czy to jest PQG100150 (brak zamiennika,oryginał ok.800PLN lub przeróbka tak jak mój w linku który dał Brt, ) czy PQG100230 który kosztuje około 200PLN.
Wszystko rozchodzi się właśnie o ten nieszczęsny bolec.
A czym był napinacz przykręcony?
1:śruba z 12 kątnym łbem?
2:śruba z łbem na imbus?
Może to ma jakieś znaczenie...
albo poszukaj może jego zewnętrzną część gdzie jest numer wyklepany Niestety jestem posiadaczem tego starszego napinacza i niemiłosiernie zmierzam do wymiany. mam nadzieje tylko ze zdążę zanim przytrafi mi się taki przypadek jak Tobie sznyc
Napinacz przykręcony był dwunastokontną czternastką. Reszty elementów nie posiadam. Nieszczęście stało się w tak rychliwym miejscu, że nie było szans aby podjąć próby ich znalezienia.
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 21:55
Hmm,to może tak-spróbuj zlokalizować pod jakim kątem jest otwór na boleć wystający z napinacza w stosunku do śruby która go mocuje.
Jak pod otworem na śrubę w bloku to ten nowszy a jak z prawej strony tego otworu to starszy typ...
Takie moje myślenie na szybko...
Chociaż nie wiem czy to wypali bo nie pamiętam jak się mocowało napinacz-rolką w dół czy do góry i pod jakim kątem.
Weź ze sklepu PQG100230 za około 200PLN i jak nie będzie pasował to go przerobisz.
No chyba,że wolisz oryginał za około 800PLN...
Chociaż ciągle zastanawiam się w jaki inny sposób mogę dowiedzieć się, który napinacz dedykowany jest dla mojego r600.
wleźć pod auto, i popatrzyć na miejsce mocowania napinacza, a dokładnie to popatrzyć w którym miejscu masz dziurę pod bolec ustalający. Jeśli na dole poniżej otworu na śrubę to masz ten za 200 PLN jeśli dziura jest z boku (po lewej stronie chyba) to masz ten za 800PLN
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 16:20
Brt napisał/a:
wleźć pod auto, i popatrzyć na miejsce mocowania napinacza, a dokładnie to popatrzyć w którym miejscu masz dziurę pod bolec ustalający. Jeśli na dole poniżej otworu na śrubę to masz ten za 200 PLN jeśli dziura jest z boku (po lewej stronie chyba) to masz ten za 800PLN
Zasugerowałem to wcześniej ale nie pamiętam jak był napinacz założony i w związku z tym która "dziurka" nas interesuje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum