Dlatego ja się przesiadam na Bioester 3.20 przynajmniej na czas wakacji ( Ropa 3.85)
Powodzenia. Nie tankuj tego świństwa, widziałeś jakie to klarowne jest w ogóle? Zapchasz wtryski i będzie płacz. Owszem, producenci niektórych samochodów dopuszczają stosowanie biopaliw, ale tylko o zawartości do 5% bio zdaje się, a na stacjach sprzedają często co innego. Uważaj zatem.
Ostatnio zmieniony przez thef Sob Cze 20, 2009 12:03, w całości zmieniany 1 raz
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:01
mielony22 napisał/a:
niech dziady zmniejsza swoja marze to bedzie taniej troszke.
Mój R nie jest zadowolony jak naleję mu bioesteru.Raz nalalem i więcej tego nie zrobię
Tracil moc i nie chciał wkręcać się na obroty.
thef napisał/a:
Owszem, producenci niektórych samochodów dopuszczają stosowanie biopaliw, ale tylko o zawartości do 5% bio zdaje się, a na stacjach sprzedają często co innego. Uważaj zatem.
Nie wiem co zalecają ale w przeciwieństwie do R moja 17 letnia mazda 1.7d cały rok jeździ na bio i silnik ciszej pracuje ,zużycie paliwa niestety się nie zmienilo.
Brat ma 22 letniego W124 i też tylko bio leje i też jest zadowolony.
Jak widać silniki starszej generacji są bardziej wytrzymałe na takie eksperymenty
a ja na to jak na lato:) u mnei tez ostatnio szok!!!:o gaz ze 1,68 podskoczyl do 1,73 co daje niemal zlotowke przy jednokrotnym tankowaniu do pelna! Co wiecej spalanie poszlo do gory i R pali 12 litrow:P uuuuaaaa straszne rzeczy:D:D:D
I to sa uroki LPG:D polecam!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No to u mnie zasada taka - w sąsiedztwie tak ok 40 wszędzie taniej a w Szczytnie 4,5 na najgorszej - czytaj chszczonej, stacji paliw. W środe pędzę do Olsztyna więc tam zatankuje zobaczę jaka cena
Ogólnie lipa --->>>>. Na szczęście ten samochód mało pali
Radom Statoil ON 3,73, Pb95 4,54, LPG 1,73 na małych stacjach LPG 1,62. Sądzę, że jeszcze kilka miesięcy będą zachęcać do zakładania instalacji LPG potem znów wystrzela cenkę na literek LPG na 2,35. Już się nie nabiorę.
Zostaje przy kle,kle,kle. Znudziło mi się gazowanie kolejnych aut.
_________________ był R600 sDI potem R416 lpg potem R600 lpg
teraz służbowa beemka
a jaki ma zwiazek rosyjski gaz ziemny z gazem LPG ktory jest wydobywany z ropa nafotwa? gaz to podrozeje na zime jak bedzie sezon grzewczy.
Większość LPG też przyjeżdża ze "wschodu" i podobno bywają "zatory za granicą", żeby podbić cenę - tak twierdzi właściciel stacji, na której mój ojciec często tankuje.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
ale powszechnie popularny i lubiany kryzys gazowy dotyczyl gazu ziemnego, a nie LPG, o ktore sie pewnie nie kloca na wysokim szczeblu jako ze ma mniejsze znaczenie strategiczne i Rosja by tyle nie ugrala....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum