Mam kilka problemów odnoścnie swojego auta:
1. Jak zrobic zeby ta szpara pomiedzy opona a nadkolem byla mniejsza..?
2. Bardzo mam zniszczone uchwyty do zamykania moze jakis pomysl aby je naprawic czyms zakleic...
3. Podobnie jak wyzej zniszczony mam materiał z boczków drzwi jak to naprawic, itp
z góry dziekuje za odp
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 17:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 17:28
boczki to najlepiej kup inne w lepszym stanie jak Ci Twoje nie pasuja bo innej rady nie ma tanszej. A co do przeswitu to albo robisz glebe (zakup sportowych sprezyn) albo zmieniasz felgi i opony.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 18:57
Zmiana felg nic nie da bo z auta zrobi się "koza". Są dwa wyjścia: jedno to tak jak kolega pisał zakup sprężyn np -30mm lub drugie nieco extremalne wyjście flextuning czyli obcięcie sprężyn o jednego lub dwa zwoje. (nic się nie stanie nie masz się co bać)
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 21:21
ja mam oryginalne ALU 15 od R25 + 195/60/15 i wyglada niezle, ladnie wypelnia nadkole a do tego super komfort na dziurach....i co najwazniejsze nie wyglada jak "koziolek":) mzoe tylko nieco przeswit sie zwiekszyl - ale na naszych drogach i kraweznikach to dziala in "+"...
Ja w kanciaku mam prześwit chyba jeszcze większy. Zmiana na 195 nic nie da bo to szerokość, a nie profil. Jak zmienisz profil na większy to będzie wyglądało do dupy i będziesz miał przekłamania licznika Ze sprężyn to szukaj np. firmy JAMEX nie jest to jakiś hi-end ale w miarę przyzwoite spręzyny za przyzwoitą cene ten sprzedawca ma je na pewno wystarczy zapytać http://allegro.pl/show_us....php?uid=656103 Co do boczków to możesz je zdemontować i zanieść do tapicera... Koza znaczy, ze wysoko stoi
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 17:26
krzysztof_ns napisał/a:
ja mam oryginalne ALU 15 od R25 + 195/60/15 i wyglada niezle,
no to masz dwa rozmiary za duży profil opony.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum