Witam, jak w temacie. Poszla w moim MG ZR 1.4 2003r. skrzynia i mam do kupienia z Rovera 200 z 99 roku. I moje pytanie - czy pasuje? Z gory thx za pomoc. Pozdr.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 20:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 21:40
Pasuje
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Witam, jak w temacie. Poszla w moim MG ZR 1.4 2003r. skrzynia i mam do kupienia z Rovera 200 z 99 roku. I moje pytanie - czy pasuje? Z gory thx za pomoc. Pozdr.
A jaki silnik jest w tym R200?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Dokladnie tak jak pisze PHJOWI, w 25/MG ZR byly dwa rodzaje R65 oraz modele 04/05 niemieckie skrzynie...
Dokladnie od polowy 03 R. mozna sie spotkac z fordowska skrzynia IB5.Bylo to po tym jak Rover rozstal sie z BMW ktore zabralo prawa do montarzu francuskiej skrzyni R65(i dobrze ) teraz montowana jest w nowym Mini.IB5 montowana jest w Focusie,Pumie,Fiescie....Moj rover jest z koncowki 03R,zarejstrowany w 04R i ma wlasnie skrzynie IB5 Forda.Z tego powody wiele osob rozpieprz.... sobie skrzynie bo produceci olejow nie uwzgledniaja tego w katalogach i rozne podaja oleje przekladniowe do Rovera.Z wygladu jest taka sama w Focusie i 45-tce,ale nie wiem jak z przelozeniami i czy sie nie rozni jakims malym detalem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum