Wysłany: Sob Cze 06, 2009 13:46 [R45, 1.4b 2001r] Piski....
Witam...jestem nowy na tym forum ale mam do was pytanko....
Mam rovera 45 już prawie roczek. W zimie zaczęło dziwnie popiskiwać z lewej strony. Popiskiwanie to zaczynało się tak powyżej 100 km/h i jak się lekko skręcało kierownica to ucichało i znów za chwile zaczynało. Problem znikną sam ale niedawno znów się zaczęło....
Czy to może być coś z układem kierowniczym czy raczej szukać gdzies w okolicach mocowania koła....?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 13:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 14:36
A może poprostu klocki hamulcowe do wymiany ?
W swoim Roverku miałem tak, że coś piszczało mi w tylnym lewym kole. Po przeczyszczeniu już było okej.
Natomiast w Hondzie Civic, którą kiedyś miałem, również wydobywało się piszczenie, tym razem na przodzie. Wymiana klocków wystarczyła, aby problem zniknął.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 14:40
Mi też to wygląda na łożysko
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 14:44
sTERYD napisał/a:
to by chyba raczej piszczało przy małych prędkoścach, albo przy hamowaniu...
ale mogę sie mylić
W Roverku, przed przeczyszczeniem, piszczało tak przy 90, 100 km/h, natomiast w Hondzie zależy, raz przy 50 km/, raz przy 80 km/h, czasami na zakręcie przy 90 km/h, a czasami na zakręcie przy 70 km/h, różnie.
Raczej nie hamulce ( wymieniałem niedawno, co prawda popiskują lekko ale tylko przy hamowaniu )....dzięki za rady.
Jeśli to jest łożysko to robić to od razu czy można jeszcze troche pojeździć...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum