Czy możecie mi poradzić gdzie w Krakowie lub najbliższej okolicy można tanio kupić nowe lub używane części do rovera? Szukam również solidnego i nie pustoszącego kieszeni mechanika
Na pewno znajdzie sie tutaj wiele osób, które w Krakowie serwisują swoje samochody i mają wyszukane dobre sklepy i kompetentnych mechaników.
Z góry dziękuje za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 10:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Mar 2002 Posty: 16 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 14:46
Części nowe kupujemy w InterCarsie, Focie i u Tomiego. Części używane na Żaglowej albo na szrocie w Pogórskiej Woli. Dużo anglików tam rozbierają.
Co do mechanika - ostatnio Roverka serwisuje nam niejaki Borys. Gdzie dokładnie ma warsztat, to nie wiem, bo mieszkamy prawie po sąsiedzku i majster zabiera auto spod bloku i później odstawia naprawione. Gość jest jednym z niewielu (jeżeli nie jedynym) w Krakowie, którzy naprawiają silniki VM.
Jeżeli będziesz zainteresowany - daj znać na priva, to podam Ci telefon. Przy najbliższej okazji zapytam Borysa, czy można jego namiary upublicznić.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Kraków-Krynica
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 09:49
w 100% polecam warsztat p.Pawła Midowicza,osobiście korzystałem z jego usług i muszę stwierdzić doskonałą znajomość roverkowych silników,terminowość oraz przystępną cenę
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 21:00
Dziękuje wszystkim za pomoc. W szczególności dla sniffer1980 za bardzo pomocnego maila
Mam teraz zapisanych troche kontaktów, więc wiedza nieoceniona na jakieś następne awarie.
Wszystko jednak nie zmienia faktu ze nie udało mi sie zdobyć górnego węża do chłodnicy. Do mechanika nie chciałem z tym jechać tylko kupić i załozyc na własną reke, bo nie ma w tym żadnej filozofii. Zreszta żeby dojechać musiałbym go jakoś połatać na te krótką podróż.
Dobijające jest to ile wysiłku kosztuje znalezienie części do Rover'a.
Z braku laku kupiłem na giełdzie dwa kawałki węża od jakichś innych marek, które są wygięte w pasujący do 416 sposób i połącze, zobaczymy czy coś z tego będzie.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 21:10
Dolgan napisał/a:
Dobijające jest to ile wysiłku kosztuje znalezienie części do Rover'a.
Myślę, że jeszcze zmienisz zdanie w tym temacie
Kupno takich części nie jest w tej chwili dużą filozofią, wystarczy poszukać na naszym forum lub na allegro sprzedawców części używanych do roverków i popytać.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 21:17
Dolgan napisał/a:
Z braku laku kupiłem na giełdzie dwa kawałki węża od jakichś innych marek, które są wygięte w pasujący do 416 sposób i połącze, zobaczymy czy coś z tego będzie.
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 21:31
Tomi napisał/a:
Dolgan napisał/a:
Pozdrawiam
A ile kosztowały te 2 węże??
Groszowa sprawa bo jakieś 15 zł od gościa na giełdzie. Wiesz, kilka paczek z wężami wyciągniętymi bóg wie z czego i wybierasz co Ci spasuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum