Wysłany: Nie Maj 17, 2009 12:36 [R200 1.4 16v 98r.] Stukanie w okolicach paska klinowego
Mam mały problem. Wczoraj zaczęły wydobywać się z okolic pompy wspomagania, lub napinacza paska jakieś dziwne stuki, ale tylko na wychłodzonym silniku. Gdy pochodzi trochę i się rozgrzeje, przestaje. Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 12:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ech totalnie nie w temacie jestem bo nie miałem przypadku takowego ale od razu nasówa mi sie -ze jest padniete ktores łożysko np. na alternatorze>a działa to mianowicie tak poki jest stary pasek i trzyma wszystko do kupy to i kulki łozysk siedza na swoim miejscu,jak zluzujesz pasek czyli wymienisz na nowy to zużyte łożysko sie rozlatuje no i nagle stuki sie pojawiają-ale to tylko przypuszczenia chetnie poczytam innych zdanie
Już po diagnozie i naprawie... problem był bardzo prozaiczny... okazało się, że winny był założony bardzo kiepskiej jakości pasek klinowy i po jego wymianie już wszystko jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum