Witam! Mam taki problem, jak rano wyjeżdżam do pracy to z przodu słychać jak by sprężyny przeskakiwały z miejsca na miejsce i po czasie przestaje do momentu kiedy się nie zatrzymam i po jakieś godzinie jak znowu pojadę to się wszystko powtarza układa się i spokój do samego celu podróży, a z tylnym zawieszeniem dźwięk jest taki sam tylko że to się dzieje tylko jak pada deszcz i jak jest mokro, jak jest sucho to takiego problemu nie ma, co może być z tym zawieszeniem? Dodam jeszcze że mam sedana
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 14:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam
mam to samo ze sprężynami z przodu w R75
zapytałem mechanika i powiedział, że zapieczone są łożyska, na których osadzone są sprężyny, czyli prawdopodobnie chodzi o te poduszki od góry
U mnie rowniez zdaza sie dzwiek pracujacych sprezyn.
I chyba faktycznie przede wszystkim jak jest mokro.
Przed zakupem zawieszenie auta bylo gruntownie sprawdzane na stacji diagnostycznej i pracownicy twierdzili, ze jest w bardzo dobrym stanie.
Moze to byc faktycznie cos takiego o czym pisze kris-tofer, ale nie wydaje mi sie, zeby jakos powaznie wplywalo na komfort czy bezpieczenstwo jazdy.
Na bezpieczeństwo raczej nie wpływa, ale te stuki są denerwujące, poza tym kierownica ciężej chodzi, jak tylko ogarnę kilka innych spraw w moim Roverku od razu biorę się za sprawdzenie tych sprężyn.
Na bezpieczeństwo raczej nie wpływa, ale te stuki są denerwujące, poza tym kierownica ciężej chodzi, jak tylko ogarnę kilka innych spraw w moim Roverku od razu biorę się za sprawdzenie tych sprężyn.
Jak uporasz sie z tym problemem napisz cos wiecej, chetnie sie dowiem co to faktycznie bylo i jak sobie z tym poradziles.
No to z przodem już wiem że muszę sprawdzić łożyska amortyzatora bo przy skręcaniu może sprężyna przekręcać się i potem trafia z powrotem na swoje miejsce, ale co z tyłem że reagują tylko jak jest mokro? tam chyba nie ma takiego łożyska? przecież koło nie skręca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum