Co takiego konkretnie Ci nie pasuje...?
Wykresy do R400 znajdziesz w relacji ze spotkania w Nadarzynie w hamowni Chojnackiego (na stronie klubowej w dziale "Zloty")
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
szlagoner [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 15:17
piter34 napisał/a:
Wykresy do R400 znajdziesz w relacji ze spotkania w Nadarzynie w hamowni Chojnackiego (na stronie klubowej w dziale "Zloty")
Faktycznie są i znalazłem je w międzyczasie gdy ty już odpowiedziałeś.
piter34 napisał/a:
Co takiego konkretnie Ci nie pasuje...?
Co do 600-tek to jakoś szybciej się je znajduje przez galerię Wykresy mocy .... Przy czym są to wartości teoretyczne a w artykule o hamowni są one już realne z życia wzięte i nie ma tych teoretycznych.
Dlatego pytam czy ktoś znalazł w sieci takie czysto teoretyczne wykresy od producenta aby można było porównać swoje wykresy ze wzorcem
Dlatego pytam czy ktoś znalazł w sieci takie czysto teoretyczne wykresy od producenta
Przecież właśnie te wykresy są na stronie w galerii...
W artykule o hamowni jest chyba tylko wykres zdłubanego (o ile dobrze pamiętam) R620i (115KM)
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
szlagoner [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 07:46
piter34 napisał/a:
Przecież właśnie te wykresy są na stronie w galerii...
No to, albo jestem ślepy, albo coś mi umknęło bo nie widzę wykresu dla silnika serii K o pojemności 1588 cm³ 16V DOHC i mocy 82 kW (111 KM).
Możesz mi taki wskazać explicite
Tylko jakaś dziwna ta strona bo PDF mi się nie chce zassać tylko jakieś banery wyskakują...
Moze ktoś ma tego PDFa i mi podeśle na mail: bocian_se@interia.pl .
[ Dodano: Wto Lip 22, 2008 10:22 ]
A tu umieszczę swój wykres z hamowni z sobotniego pomiaru. Jest jeszcze sporo do poprawienia więc w przyszłości powinno być lepiej.
Jak widać ten wykres zaczynający się od 1500RPM polazuje w jakim stanie było sprzęgło w chwili wjechania na rolki. silnik zaliczył odcinkę a wykres skończył się na ok. 4800RPM.
Na szczęście dwa pozostałe pomiary jakoś się udały dzięki strzałowi ze sprzęgła. Ciekawe jaki wpływ na pomiar miało ślizgajace się sprzegło...
Żałuję że jednak nie zaryzykowałem zdjęcia miksera. Może sprzęgło by to jeszcze zniosło (a okazało się potem że po ostygnięciu dawało jakoś radę) a miałbym pewność ile to tak na prawdę ma na PB.
I dokładne wartości:
PB:
116,2KM/5485RPM
164,1Nm/4192RPM
LPG II generacja z mikserem 30mm (przy przepustnicy 56mm ):
112,4KM/5378RPM
160,8Nm/3887RPM
Jak widać nawet na elektronice z 1,4 da się w polonezie wycisnąć seryjne wartości momentu i mocy fabryki z silnika 1,8. I nie ma tu znaczenia że kolektor wydechowy jest rurowy a dolot polerowany i pasowany wewnatrz bo Roverki mają to jeszcze lepiej dopracowane...
_________________ 129KM/190Nm - kto mi powie jak to poprawić...
Dzieki już mam. Tylko trochę dzinie piszą wartości dla tego 1,8. NIby max moment jest przy 2750RPM ale z wykresu u nich i u mnie przypada on na nieco ponad 4000RPM.
TO gdzie tu jest prawda.
_________________ 129KM/190Nm - kto mi powie jak to poprawić...
Różnie podaje RAVE, różnie broszura samego producenta. Moment jest duży już poniżej 3000rpm, a maksimum osiąga przy 4000rpm. Ja bym się trzymał tej wersji.
RAVE podaje dla R75 120KM/5500rpm i 160Nm/4000rpm
Dla R45 mamy 117KM/5500rpm i 160Nm/2750rpm
W broszurze jest tak jak dla R45, a parametry na wykresie odpowiadają tym z R75.
Skąd te różnice? Nie wiem.
Panowie ale te wykresy z linka sa dla nowszych silnikow, ktore byly montowane w R45, R25 itd. Te silniki przeciez przeszly pewne modyfikacje, zeby spelnialy normy emisji spalin. Dla starszych silnikow wkresy beda napewno inne.
Panowie ale te wykresy z linka sa dla nowszych silnikow, ktore byly montowane w R45, R25 itd. Te silniki przeciez przeszly pewne modyfikacje, zeby spelnialy normy emisji spalin. Dla starszych silnikow wkresy beda napewno inne.
Ty chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem postów w tym wątku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum