Wysłany: Nie Cze 14, 2009 23:29 [R216] automat pomocy
Kupiłem do skrzyni automatycznej Carlube ATF-Q3 DEXTRON III. Był to ciężki wybór, ponieważ zalecanych przez producenta nie ma. Więc godziny porównywań parametrów dały taki efekt.
Pytanie 1: Czy ktoś samodzielnie zmieniał olej? Gdzie ma korek wlewu oleju i korek sprawdzenia poziomu? Jakieś fotki lub schematy, rysunki?
Pytanie 2: Sprawa tyczy się filtra w skrzyni. Nigdzie mogę go znaleźć i kupić. Może paluj od czegoś innego?
Dzięki z góry za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 23:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytanie 1: Czy ktoś samodzielnie zmieniał olej? Gdzie ma korek wlewu oleju i korek sprawdzenia poziomu? Jakieś fotki lub schematy, rysunki?
Ściągnij manuala, tam napewno jest schemat. Wymiana powinna być prosta - znajdujesz korek wlewu pod maską i śrubę spuszczającą pod autem. Ale to manual prawdę powie.
jarzit napisał/a:
Pytanie 2: Sprawa tyczy się filtra w skrzyni. Nigdzie mogę go znaleźć i kupić. Może paluj od czegoś innego?
U Tomiego dowiedziałem się, że filtr nie ma zamienników i trzeba oryginał sprowadzić za 200-300zł więc dopóki nie będę wymianiał oleju, to dałem se spokój - to w kwestii mojej skrzyni; Ty możesz mieć inną - najlepiej zapytaj Tomiego www.tomateam.pl
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum