Wysłany: Czw Cze 18, 2009 22:18 [R200 1.4 16v 99r.] Wymiana radia a akum. i synchro. pilota
Czeka mnie jutro wymiana radyjka. Czy muszę odłączyć akumulator, aby wyciągnąć stare radio, a podpiąć nowe?
Jak będzie wyglądała synchronizacja pilota, jeśli po ponownym podłączeniu akumulatora będzie taka potrzeba?
Naturalnie żeby grzebać przy radiu, auto musi być otwarte, więc wystarczy jeśli po podłączeniu akumulatora, zgodnie z instrukcją http://www.roverki.pl/article.php?sid=307 punkt 7, nacisnę kilkakrotnie przycisk zamykania?
Wiem, że mój problem jest może "śmieszny", ale wolę się upewnić wcześniej, niż potem panikować i popełnić jakiś błąd.
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jak już musisz wyciągnąć to nie ma się co martwić kilka razy naciśnij na przyciski i się zsynchronizuje, jeśli masz odłączony immo po ponownym podłączeniu aku musisz znowu wprowadzić kod z kluczyka...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
jeśli masz odłączony immo po ponownym podłączeniu aku musisz znowu wprowadzić kod z kluczyka...
Chwileczkę... czyli jeśli odłączę aku, to sama synchronizacja nie wystarczy, muszę jeszcze wprowadzić kod? (którego niestety nie mam , a jego zdobycie dopiero w planach)
Tylko jeśli masz wyłączony immo. Jeśli masz włączony (czyli musisz otwierać z pilota bo jak otworzysz z kluczyka to nie odpali) to nic nie musisz robić po za synchronizacją...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie rozumiem po co sobie wszystko koplikowac,naprawde nie trzeba odłaczac aku
Nie trzeba ale chyba lepiej się wszystkiego dowiedzieć niż później się martwić gdy akumulator będzie trzeba jednak odłączyć np. przy wymianie lub ładowaniu...
Nie trzeba ale chyba lepiej się wszystkiego dowiedzieć niż później się martwić gdy akumulator będzie trzeba jednak odłączyć np. przy wymianie lub ładowaniu...
Dobrze tylko po co stresowac kolege przy prostej czynnosci jaka jest wymiana radyjka,czy jak bedzie wymieniał przepalona zarowke bedzie musial poznac schemat całej instalacji elektrycznej .
Co ma piernik do wiatraka? Czy ja mu każde studiować schemat połączenie immo z komputerem? Czy tylko napisałem, że w przypadku odłączonego immo przy odłączeniu i ponownym podłączeniu zasilania immo znów się załączy? EOT
Jeśli immo działa poprawnie to nie będzie żadnych problemów po ponownym podłączeniu akumulatora. Ja ostatnio miałem odłączony akumulator przez dwa tygodnie (wysyłałem kierownicę do obszycia) i nic złego się nie stało.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum