Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam mały problem nie włacza sie wentylator chłodnicy.Po jakim czasie powinien się uruchomić???U mnie nie działa wogóle nawet przy konkretnym katowaniu!!???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 23:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie po jakim czasie, tylko przy jakiej temperaturze. Od tego zależy czy trzeba włączyć wentylator czy nie. A jak wygląda temperatura silnika przy katowaniu? Jak jest stabilna to widocznie nie udaje Ci się odpowiednio podgrzać tak aby wentylator był potrzebny.
to moze nie katuj auta tylko postaw je na zapalonym silniku i poczekaj az sie dobrze zagrzeje wentylator sam sie włączy. a jak nie to posprawdzaj styki.
Nic tylko sprawdzić przewody jakimś miernikiem. Jeżeli masz podejrzenia co do samego silniczka wentylatora - to podłącz go na sztywno do akumulatora jakimiś przewodami.
Może po prostu masz tak wydajne chłodzenie, że się nie przegrzewa lub za krótko go trzymasz na chodzie w miejscu. Może przygazuj mu deczko żeby się szybciej "zagotował".
A który czujnik wymieniłeś ? Są dwa. Jeden który się włącza przy określonej temp. drugi tzw do dochładzania po wyłączeniu silnika.
Miałem to samo. Teraz jest już dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum