Wysłany: Czw Cze 18, 2009 16:43 [r.200 1.4 98] mam problem juz po zakupie auta
Witam. po zakupie auta i po wizycie na myjni okazalo sie ze auto jest zle pomalowane ( przod maska i blotniki sa ciemniejsze) i teraz nie wiem co zrobic bo troche sie rzuca w oczy , poza tym cos nie tak jest z moca samochodu przy 3tys obr. auto buczy i wogole nie ma odejscia muła dostaje , przy 2,5 tys obr. na 3 biegu predkosc wynosi 50km/h . proszil bym o jakas rade bo sprzedaz narazie nie wchodzi w gre
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 16:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jezeli chodzi o lakier to przy zakupie trzeba bylo wziac kogos kto sie zna na samochodach....poprostu kupiles "bite" auto i tyle.....w dodatku zle pomalowane...co do tych obrotow to nie wiem nie znam sie....moze filtr paliwa,moze swiece albo kable... ...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 67 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 17:06
Z kolorem nic nie poradzisz,ktoś lakierował "na ostro" bez cieniowania drzwi.jedynym sposobem jest powtórne lakierowanie, wycieniowali by Ci jakbys miał resztkę bazy(koloru) którym był malowany przód,ale to raczej niemożliwe.Teraz nie dobierzesz koloru od nowa w mieszalni żeby zrobić przejście na drzwi, sam widzisz jak Ci poprzedi dobrali.Jedynym 100 % lekarstwem jest powtórne lakierowanie przodu auta. A co do utraty mocy to przyczyn może być wiele, proponuje jechać na komputer i zbadać sprawę. Pozdrawiam.
jezeli kupowales auto w komisie to mozesz je oddac bo to sa wady ukryte latwe do stwierdzenia ( chyba ze komisant cie poinformowal ) a jezeli mial by jakies wonty ( komisant ) to strasz go sondem tam sprawe masz z gory wygrana i on o tym wie.
Ale to i tak jak dla mnie i tak po fakcie, a po drugie jak ktoś napisał, widzisz co kupujesz, pocztą Ci nikt samochodu nie przesłał zapakowanego w pudełeczko.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 17:49
w takim razie wydaje sie ze silnik jest "blokowany" mechanicznie mialem kiedys podobny problem i okazało sie ze zacisk hamulca nie odbijał i auto nie mialo mocy tzn nie moglem sie nim rozpedzic. To tak jeden z pomysłów czemu muli Ci autko w czasie jazdy (sprawdz czy wszystki koła bez oporów wiekszych sie krecą)
[ Dodano: Czw Cze 18, 2009 18:50 ]
no i spalanie tez bylo u mnie starsznie duze w tedy
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum