Wysłany: Pią Cze 12, 2009 13:29 [Freelander] Poziom oleju...
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witajcie
ja z takim dziwnym - wydawało by się oczywistym pytaniem o prawidłowy poziom oleju w silniku.
Mam freelka z dieslem 2.0 L-Series...
no i bagnecik ma 3 otworki. Jeden na samym dole, drugi wyżej (opisany jako max) no i jeden po środku pomiędzy nimi. mnej więcej tak jak poniżej :
* max
|
*
| min
*
Problem polega na tym że napis min znajduje się pomiędzy dolnym a środkowym i nie mam pojęcia której dotyczy. Na logikę wydawało by się że dolnej. Spojrzałem w instrukcje a tam są tylko dwie kropki - szczytowa i środkowa. tej na samym dole wogóle nie ma
Logicznie myśląc środkowa powinna sygnalizować optymalny poziom, ale czy tak jest?
Dzisiaj dolałem litr oleju i poziom jest na środkowym markerze (biorąc pod uwagę że silnik mieści ok 4,5 litra , i od wymiany trochę go ubyło wnioskuje że teoria jest słuszna)
Pomóżcie rozwiać wątpliwości
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 00:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 13:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 13:51
win32 napisał/a:
Logicznie myśląc środkowa powinna sygnalizować optymalny poziom, ale czy tak jest?
Oczywiście że właśnie tak. Pozdrawiam
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum