Wysłany: Pią Maj 29, 2009 14:42 [R600] Pilot alarmu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Moi drodzy, jaki macie napis (nazwę) na tylnej obudowie pilota? U mnie jest napisane "Valeo" i się zastanawiam czy mam dorabianego czy oryginała. Jak niżej.
Na tomateam są reperatrury ale do tego akurat pilota?TUTAJ
Rok auta 1997 po lifcie.
Dlaczego pytam, bo mam tylko jeden pilot i trochę stresujące, bo okazało się że wkładki w zamkach mam uszkodzone, widać próby grzebania zapewne wkrętakiem ..
Do głowy mi nie przyszło kupując furkę żeby wkładki sprawdzić.... gapa.
Może któryś z pozostałych kluczyków będzie pasował albo kluczyk matka, muszę to sprawdzić jeszcze.
_________________ był R600 sDI potem R416 lpg potem R600 lpg
teraz służbowa beemka
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 18:36, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moi drodzy, jaki macie napis (nazwę) na tylnej obudowie pilota? U mnie jest napisane "Valeo" i się zastanawiam czy mam dorabianego czy oryginała. Jak niżej.
Masz oryginał.
brand napisał/a:
Na tomateam są reperatrury ale do tego akurat pilota?
w każdym razie ten z pierwszego posta ma diodę IR z przodu
Mówisz o tym z linka Tomateam?
Natomiast ten ze zdjęcia jest radiowy i jedyna dioda jaka w nim jest sygnalizuje nam naciśnięcie danego przycisku.
Zapała się na zielono, gdy otwieramy, a na czerwono, gdy zamykamy auto.
Twojego linka nie widać.
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 08:43
marthinez napisał/a:
Mówisz o tym z linka Tomateam?
Natomiast ten ze zdjęcia jest radiowy i jedyna dioda jaka w nim jest sygnalizuje nam naciśnięcie danego przycisku.
Zapała się na zielono, gdy otwieramy, a na czerwono, gdy zamykamy auto.
Twojego linka nie widać.
Ten pilot na zdjęciu w pierwszym poście jest IR bo ma diodę z przodu (bardzo mało ją widać), no chyba że to wynik retuszu
W poprzednim moim poście podlinkowałem tylko fotkę z trzema pilotami, powinna być widoczna. Pierwszy pilot od lewej to lucas radiowy do którego są repeaturki, środkowy to Valeo IR, a ostatni to Valeo RF (bez diody z przodu).
sam mam valeo IR (z diodą z przodu), ale obudowa w fatalnym stanie, przyciski musiałem dorobić. Jak się popsuje kiedyś to podłączę jakiś uniwersalny sterownik z allegro, z tego co się orientowałem to da się to zrobić w systemach na IR, a dopiero te późniejsze RF były bardziej skomplikowane bo był wymagany oryginalny pilot do rozbrojenia immo.
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 21:30
NEOSS tak na marginesie to ja mam dwa piloty takie jak na zdjeciu i zaden z nich nie dziala, wiec bardzo malo prawdopodobne zeby oba byly zepsute.
Tak do wszystkich napiszcie cos konkretnego na temat tych alarmow czy da sie cos zrobic z niedzialajacymi czy nie. Ja slyszalem ze nie oplaca sie tego naprawiac, ale istnieje tez mozliwosc podpiecia sie pod odbiornik w bagazniku z nowym alarmem. Moze ktos wie jak to zrobic. Mile widziane propozycje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum