Wysłany: Nie Cze 28, 2009 18:44 Czy ktoś lubi/rozumie matematykę? Jestem w potrzebie...
Witam!
Czy ktoś z Was lubi matematykę lub po prostu ją rozumie? Przygotowuję się do egzaminu z matematyki i mam kilka przykładów, których nie potrafię ogarnąć Jeśli ktoś byłby taki miły i wyraził dobrą wolę udzielenia (lub chociaż próbę) mi pomocy, to bardzo proszę o wiadomość na pw.
Wiem, że wakacyjny okres nie sprzyja takim "rozrywkom", ale może ktoś to faktycznie lubi i chciałby mi pomóc.
Z góry wielkie dzięki!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie.
Matematyka, to bardzo szerokie pojęcie...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
ło jezu dobrze, że mam to za sobą, a teraz jak patrzę na te wzory to jak czarna magia
a tak w ogóle, to chciałem Wam rzucić linkiem, nie wiem czy to potrafi rozwiążywać takie zadania, ale może wam się uda coś rozgryść.
http://www.wolframalpha.com
pierwszymi dwoma granicami się zajmę i na wstępie mogę powiedzieć że na 99% granice nie istnieją
Czyżby druga granica to nie było 5/2...
(skracamy y, pozostaje w liczniku 5, w mianowniku coś co zmierza do zera i 2, więc w niesk. mamy 5/2).
Ja bym to w ten sposób rozwiązywał, chociaż dawno tego nie robiłem...
Ehh... czasy liceum...
Co do 3) to sin(n) przyjmuje wartości [-1,1], więc nie może dać 3, nie wiem czy na taki przykład nie było jakiegoś twierdzenia. (nie mówię, że wynik jest zły)
Co do 3) to sin(n) przyjmuje wartości [-1,1], więc nie może dać 3, nie wiem czy na taki przykład nie było jakiegoś twierdzenia. (nie mówię, że wynik jest zły)
Homi, dokładnie 5/2
spojrzałem na tą ramkę i od razu myślałem że to identyczne rozumowanie ma być w obu podpunktach. Zresztą na moich bazgrołach widać że próbowałem na początku robić inną metodą a dopiero później zauważyłem tego y
niżej moje rozwiązania. Czy dobrze to nie wiem bo robiłem z pamięci i mogłem coś pochrzanić. Sorry za pismo...
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum