Wysłany: Pon Cze 29, 2009 23:51 [R75] Maska silnika
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Dziś podczas pierwszego dnia jazdy nowo zakupionym Roverem 75 zauważyłem że "puścił" uchwyt maski i to w niefajnej sytuacji bo jechałem akurat ponad 130km/h.... Wyglądalo to jakby maska podskoczyłam zatrzymałem się i okazało się że maska jest luźna. Na szczęście nie otworzyła się podczas jazdy ufff...
Generalnie zauważyłem także że maska się kiepsko zamyka tzn trzeba ja docisnąć żeby się domknęła. Można jakoś wyregulować zatrzask maski??
Mój egzemplarz nie posiada dodatkowego zabezpieczenia przed otwarciem maski (oprócz zaczepu, haka czy jak to się zwie) - czy tak mają wszystkie czy tylko mój??
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 22:15, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 23:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Musisz wyregulować te swożnie w klapie, ja swoje tez muszę bo już chyba 8 raz maski nie moge otworzyć
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Podepnę się pod temat.Również zaczęła otwierać mi się maska w trakcie jazdy,o któych sworzniach mowa i jak je wyregulować?
I jeszcze jedno pytanie,które śrubki poluzować żeby podciągnąć opadający już lekko zderzak?
_________________ "jedyna"po reinkarnacji
wruu [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 18:40
Miałem podobną sytuację. Kupiłem roverka i też nie chciała sie maska domykać(też mi odskoczyła na sworzniach prz 150- ale się nie otworzyła). Podregulowałem właśnie sworzniami, do tego na śróbach od zawiasów maski i teraz się pięknie zamyka i otwiera. Zero problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum