Wysłany: Sro Lip 01, 2009 15:08 pomoc przy mega tjuningowaniu mego roverka
Chce tuningowac swojego Rovera serii 200 a mam dopiero:
-Mam zlikwidowane oznaczenia marki modelu z tylnej klapy:
- gałka skrzyni biegow zmieniona na alacarbon ( były własciciel)
- amory firmy weitec
co byscie mi poradzili lub polecieli do tuningu mojego Rovera
a z chcecia mojego rovera byl z tjuningowal na fula
a o to przod:
A ja (gdybym był na Twoim miejscu) bym się określił, na czym Ci najbardziej zależy: tuning wizualny, mechaniczny, ... Nie bez znaczenia pozostaje też kwestia np. dostępnego budżetu.
Po podjęciu decyzji, napisałbym w odpowiednim kąciku. Do wyboru masz: "Tuning mechaniczny", "Tuning wizualny", "Car-audio"
Widzę że masz już go obniżonego....
wybiel kierunki, wymień końcówke rury wydechowej na pojedyńczą zwykłą chromowaną, może jakieś aluski. najlepiej oryginalne Roverowskie albo od MG.
Jeśli chodzi o motor to wstaw sobie np 1.8 VVC albo 2.0T (jak Ci się uda) i będzie jeden wielki arbuz
Rover ma to do siebie że im bardziej jest stjuningowany tym gorzej. Tutaj chodzi o delikatne jakieś akcenty (byle nie kiczowate) i to wszystko. Generalnie nic więcej niż MG ZR (w przypadku kiedy masz R200). W końcu to Rover a nie jakiś tam burakowóz
świeta racja ale wiesz jak to sie mowi tjuninguje sie dla siebie ale tez aby laski sie bardzo za autem rozgladały
Dobrze ze moja dziewczyna tego nie czyta bo był martwy po tym co teraz napisalem hehe
chce własnie;
tuning:
-mechaniczny
-optyczny i car audio
dlatego was sie pytam o porade aby tylko marke rover nie skrzywdzic poniewaz to przesliczna marka
A koncówki tłumika tej podwojnej juz nie ma tylko krótki tłumik z rura krotka hehe
[ Dodano: Sro Lip 01, 2009 16:47 ]
jak macie jakies fajne tuningi dla r200 to pokazujcie stronki oraz fotosy to ztego wybiore tjuning hehe i licze o porade wstosunku do tuningu mej bryki
Co do fotek wyżej mi się osobiście nie podoba, a tem czarny z czerwonymi elementami to imo pokemon...
Ja bym to widział tak:
- zawieszenie gwintowane i na glebe go
- wywalić chromowany grill i zrobić coś takiego http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=41309
- fele z rantem w polerce np. BBS RS
http://www.felgen-man.de/...BS-BMW/BBS1.jpg
- nowy lakier i tu już masa opcji wedle gustu...
- swap na 1.8 VVC lub coś od Hondy np 1.6 V-tec ale to już będzie się wiązało z "lekkimi" przeróbkami
do tego jakieś CA i to wszystko nie ma co robić pokemona z roverka
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum