ponieważ na dniach zostanę ojcem, chciałem zamontowa fotelik dla dziecka na przednim siedzeniu, jednak nie wiem, czy mam poduszkę pasażera .... jeśli jest to musiałbym ją wyłączyć. Na drzwiach nie widać naklejki, nigdzie nie mogę znaleść informacji o posiadaniu lub nie tej poduszki. stąd pytanie: jak się upewnić że ta poduszka tam jest lub jej nie ma i ewentualnie jak ją wyłączyć?
pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez thef Sro Lip 01, 2009 20:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 17:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak masz poduszkę to powinien być napis SRS na tapicerce, jeśli nie ma to poduszki brak, możesz też sprawdzić to otwierając schowek i nad schowkiem popatrz czy jest pusto pod zaślepką jeśli nie masz tam przewodów to poduszki brak.
jak patrzyłem rano to raczej wyglądało pusto, ale spojrzę jeszcze raz.
na szybie jest napisane airbag.
jutro przy lepszym, świetle zrobię zdjęcie i wkleję
michal_michal, jeśli chcesz mieć pewność na 100%, to połóż się pod schowkiem pasażera (nogi lądują wtedy na oparciu fotela ) i odkręć dwie śruby, które trzymają ten schowek - szufladę. Jak odkręcisz ten schowek, to wtedy zobaczysz kolejne dwie śruby , które trzymają z kolei tę zaślepkę, na której powinien być napis SRS lub AirBag (jeśli jest tam poduszka). Jak odkręcisz te śruby, to możesz wtedy po prostu zdjąć tę zaślepkę i wtedy zobaczysz czy jest tam poduszka czy nie.
Sama tak robiłam i jak się okazało, że nie ma poduszki, to zamontowałam sobie w miejsce tej zaślepki półeczkę. Super sprawa. Zdaje się Mombrey ma jeszcze dwie takie, więc jakbyś chciał sobie zamontować to uderz do niego.
A tak w ogóle to chyba w R200 w zwykłej wersji - nie lux ani silverstone - poduszka pasażera jest tylko w opcji i nie zdarza się często.
[ Dodano: Sro Lip 01, 2009 21:17 ]
Acha! Dodam jeszcze, że na allegro te półki "chodza" po 90 zł, a on z pewnością ma dużo, dużo taniej. Po 30 czy 40 zł. W R200 nie ma zbyt dużo miejsca na różne drobiazgi, więc wg mnie każdy dodatkowy schowek jest na wagę złota.
Hm... A kierownicę jaką masz? Też jasną? Bo jeśli ciemną, to ciemna półka może się ładnie komponować. Ale to rzecz gustu. Napisz do Mombrey'a bo nie wiem jaki to kolor.
michal_michal w bardzo łatwy sposób możesz sprawdzić czy masz poduchę pasażera
jeśli po przekręceniu kluczyka zapala się kontrolka SRS na kierownicy to znaczy że masz tylko poduchę kierowcy a jeśli zapala się lampka w zegarach w desce rozdzielczej to masz dwie poduchy
na zdjęciu jest poducha pasażera od 200-tki z widniejącym napisem SRS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 14:36
szosownik napisał/a:
michal_michal w bardzo łatwy sposób możesz sprawdzić czy masz poduchę pasażera
jeśli po przekręceniu kluczyka zapala się kontrolka SRS na kierownicy to znaczy że masz tylko poduchę kierowcy a jeśli zapala się lampka w zegarach w desce rozdzielczej to masz dwie poduchy
na zdjęciu jest poducha pasażera od 200-tki z widniejącym napisem SRS
Nie rozumiem tej włączającej się lampki. Z tego wynika, że i ja nie mam SRS pasażera. Musze posprawdzać, ale z tego co juz zauważyłem to kabelki pod fotelem są. Czas na rozbieranko dzisiaj
A git. Już załapałem. Musiałem 5 razy przeczytać. Tak to jest po 7 godzinach pracy
Ostatnio zmieniony przez Gość Czw Lip 02, 2009 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Lampka przy zegarach ? Hmmm, mam dwa jaśki i po przekreciu kluczka pojawia się pomarańczowa kontrolka z napisem SRS i zaraz gaśnie. Tylko tyle. I tak chyba jest prawidłowo
[ Dodano: Czw Lip 02, 2009 15:48 ] jarowozn, mamy tą wersje 8V masz z tyłu na klapie napis "SPIRIT" ?
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Lampka przy zegarach ? Hmmm, mam dwa jaśki i po przekreciu kluczka pojawia się pomarańczowa kontrolka z napisem SRS i zaraz gaśnie. Tylko tyle. I tak chyba jest prawidłowo
No dla mnie logiczne że pod zegarami tam gdzie masz inne kontroli
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Gość
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 14:51
kzrr napisał/a:
[ Dodano: Czw Lip 02, 2009 15:48 ] jarowozn, mamy tą wersje 8V masz z tyłu na klapie napis "SPIRIT" ?
Na moim pisze Classic. Trochę wyblakłe, ale dzisiaj będę nakładał folię na literki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum