Czy to prawda ze w Angli Roverki ciesza sie tak zla opinia Sa tam sprzedawane za bezcen i sa uznawane za nic nie warte z takimi opiniami sie spotkalem od Polakow tam mieszkajacych,dziwne przeciez to ich rodzima produkcja,co o tym myslicie?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No wlasnie,wlosi generalnie uwazaja swoje fiaty,lancie,a zwlaszcza alfy za najlepsze na swiecie dziwi mnie wiec ze anglicy tak nie doceniaja swej produkcji
Ktoś tu kiedyś wkleił link do portalu (nie pamiętam jaki to portal), na którym Polak przebywający aktualnie w Anglii stwierdził, że rovery to auta dla murzynów
No o tych murzynach gdzies czytalem i w odpowiedzi wlasciciel Roverka nazwal sie BIALYM MURZYNEM ,Faktycznie Angole maja takie zdanie o Roverkach? Jest tu wiele "londynczykow" moze oni wiedza jak jest naprawde?
[ Dodano: Wto Cze 30, 2009 20:04 ]
ja bym Alfy za darmo nie chcial,ale jak powiesz Wlochowi ze te auta sa uznawane za bardzo awaryjne poza granicami tego kraju,to sie obrazi maja juz taka mentalnosc To co nasze najlepsze
Za widze to tak:
Tak jak w Polsce Polonez tak tu Rover. Sa fanatycy Polonezow w Polsce i Roverow w UK ale ze wzgledu na "head gasket failure" maja zla opinie.
Tu sa prosci ludzie i nie sprawdzaja poziomu oleju czy plynu w chlodnicy.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
a co znaczy te zdanie po angielsku? ja milosnikow Polenaza jeszcze nie spotkalem no chyba ze w czasach prl-u,to jednak auto z innej epoki chyba nie mozna porownywac tych 2 marek,rover jednak jest znany w calej Europie a nasz polonez tylko u nas
a co znaczy te zdanie po angielsku? ja milosnikow Polenaza jeszcze nie spotkalem no chyba ze w czasach prl-u,to jednak auto z innej epoki chyba nie mozna porownywac tych 2 marek,rover jednak jest znany w calej Europie a nasz polonez tylko u nas
To spojrz na moja sygnaturke Jak sie pojawisz na jakims zlocie to poznasz
Niestety taka mentalnosc rowniez wsrod polakow. Wszystko co polskie to gowno, a jeszcze niedawno Polonez byl szczytem marzen. Wiadomo odbiega od obecnych cudow z plastiku, ale w swoim czasie byl na prawde dobry.
Co do Roverka to rzeczywiscie bedac w UK, zauwazylem ze Tomcatami jezdza sami arabowie z mocnym basem wydobywajacym sie z bagaznika.
I jeszcze jedna kwestia - rzezimieszki, krety, gangsterzy, mafiozi czy biznesmeni z prawem na bakier woza sie RangeRoverami - chociaz wsrod tej grupy istnieje narodowo-motoryzacyjny patriotyzm
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Rovery w anglii są bardzo tanie, ponieważ nie ma już autoryzowanych serwisów, a te pozostałe prezentują przeważnie bardzo kiepski poziom. Pozatym wszelkie naprawy są bardzo drogie. Przeciętnie wiedza techniczna Anglika jest na tragicznie nieskim poziomie. Dlatego ceny używanych samochodów są bardzo niskie, nie tylko Roverów. 8-10 letnie samochodzy kosztują jedną wypłatę, bo trzeba w nich wymienić paski, olej, filtry, opony i kilka innych rzeczy, a to kosztuje tyle samo, co ten samochód. Większość woli sprzedać za bezcen, dołożyć tyle ile kosztowała by wymiana i kupić coś nowszego.
Co do auta dla murzynów to zdecydowanie VW GOLF z naklejką GTI. Najczęściej tym powoduja zagrożenie dla innych.
To spojrz na moja sygnaturke Jak sie pojawisz na jakims zlocie to poznasz
Niestety taka mentalnosc rowniez wsrod polakow. Wszystko co polskie to gowno, a jeszcze niedawno Polonez byl szczytem marzen:D
Można by rzec.....CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Komuno wróć ! Przynajmniej dbano o polską marke - pod tym względem piękne czasy. Nie to co teraz. We łbach sie ludziom poprzewracało - nie szanują tego co mieliśmy.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
co znaczy te zdanie po angielsku? ja milosnikow Polenaza jeszcze nie spotkalem no chyba ze w czasach prl-u,to jednak auto z innej epoki chyba nie mozna porownywac tych 2 marek,rover jednak jest znany w calej Europie a nasz polonez tylko u nas
No to spotkach następnego miłośnika
Kolego Poldoloty były znane w całej europie i nawet szły do UK z kierą po złej stronie. Bardzo sobie cenili to auto z racji ceny i tego że było jednym z najbezpieczniejszych aut w swoim czasie. Nawet dziś Poldek bije na głowę niektóre samochody.
Dla niezorientowanych Polonez był zaprojektowany przez Giugiaro jako projekt Lanci ale odrzucili oni zamysły nowego modelu i my odkuliśmy projek autka. Zakładane były silniki 1.8 i 2.0 DOHC oraz zawieszenie na McPersonach z przodu. Z racji na brak kasy (oficjalnie) silniki,skrzynie,zawieszenie i podłoga zostały zaadoptowane ze 125p jednak że 2.0 wraz ze skrzynią wchodzi praktycznie bez żadnych przeróbek do każdego poloneza.
[ Dodano: Wto Cze 30, 2009 23:38 ]
menior napisał/a:
a co znaczy te zdanie po angielsku?
Awaria uszczelki pod głowicą.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
MG TF ładnie to zniósł ale on musi być sztywny z racji tego że mu dach zabrali
25 nie najgorzej, niemcy się potrafią złożyć dużo bardziej.
75 gdyby miał kurtyny w standardzie byłby pierwszym autem, które otrzymało maksymalną ocenę 5 gwiazdek a tak została nim Laguna.
Remi55 napisał/a:
I to jest mocen przy 150km/h:
Przy 150 to dużo aut by się podobnie złożyło. Może nie aż tak bo powszechnie wiadomo że chińczyków jest duuuuuuuuużo i o bezpieczeństwo nie dba się tam. Fakt faktem że te wynalazki się składają niemiłosiernie.
Remi55, podsumowując... dałeś trochę ekstremalne porównanie do naszych R
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum