Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2009 Posty: 65 Skąd: warszawa
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 07:41 [R620] Co to za czujnik?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam,nie mam mozliwosci zrobienia fotki ale moze opis wystarczy...Otórz chodzi mi o taka brazowa wtyczke za alternatorem od ktorej czujnik wchodzi w blok silnika.Miałem ja wypieta,a mimo to auto chodziło chyba bez zastrzezenPowie ktos od czego jest ten czujnik?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 19:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 07:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w okolicy alternatora jedyne dwa czujniki są od temperatury silnika (do kompa i na wskaźnik) ale nie wiem jakie wtyczki mają kolor .... Jeśli brązowa bedzie od informacji dla kompa, to auto powinno chodzić i odpalać
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 11:17
Tak po mojemu to w okolicach alternatora można by jeszcze zaliczyć czujnik ciśnienia oleju... Bez fotki ani rusz....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
wydaje mi się, że chodzi ci o czujnik temperatury cieczy chłodzącej- podaje on do komputera m.in. informację o temperaturze płynu chłodzącego- a co za tym idzie komp będzie wydłużał lub skracał grzanie świec żarowych. Po wypięciu wtyczki silnik będzie odpalał bez problemu, natomiast podczas pracy silnika będą się cały czas grzały świece żarowe- czy lampka od świec po przekręceniu kluczyka pali ci się znacznie dłużej i gaśnie tak po około 30-40 sekundach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum